ANNONSE
Annonse

To lokale lag til NM i basket

KLARE FOR NM: Gutter 19 kan feire at laget er klart for NM. Foto: privat

Det vokser og gror i Persbråten Basket. Like før jul kvalifiserte to juniorlag seg til NM.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.12.2018 kl 16:02

ANNONSE
Annonse

PERSBRÅTEN: Forrige helg kvalifiserte Gutter 16 og Gutter 19 lagene til Persbråten Basketballklubb seg til NM våren 2019. Det viser at rekrutteringen og arbeidet i klubben bærer frukter.

Viktig for Hovseter

- Persbråten Basket har fått midler fra Oslo Kommune i forbindelse med beboertiltaket på Hovseter. Hvor klubben som en viktig aktør i nærmiljøet, skal bidra med aktivitet som forhåpentligvis skal trekke med seg ungdommer fra Hovseter inn i idrettsmiljøet. Jeg tror det er viktig med en idrett som basketball for de barna som ikke finner seg til rette i ski- og fotballmiljøet som preger bydelen vår, sier Bente Lund Johannessen, leder Persbråten Basketballklubb.

Femårig strategiplan

Lagene spilte tett og gode kamper hele helgen og hvor det gode lagspillet var det som sørget for at lagene ble kvalifiserte. I plasseringsspillet tapte Gutter 19 en avgjørende kamp mot EB02 etter ekstraomganger og de måtte derfor spille om 5.-6. plassen. Laget endte tilslutt som nummer 6 i turneringen. Plasseringen får betydning for seedingen til våren. G 16 laget spilte solid gjennom hele turneringen og endte til slutt på en 4. plass.

- Kvalifiseringene kom ikke overraskende på de som kjenner til klubben, da det jobbes godt og målrettet i Persbråten Basketballklubb for tiden. I høst vedtok klubben en femårig strategiplan der målet er å bli en ledende basketballklubb med lag i alle aldersbestemte klasser, i tillegg til å ha lag i toppserien for både herrer og damer i løpet av strategiperioden. Klubben har opplevd en flott vekst på medlemssiden denne høsten og det er spesielt gledelig at jentene kommer tilbake til basketball. Klubben har etablert et jentelag for jenter født i 2005-2006 og flere er på gang, sier Lund Johannessen.

En basketfamilie

- Klubbens visjon er «en basketfamilie som vinner sammen» som igjen bygger på verdiene: Levende, lagspiller og målrettet. Det er ikke en tilfeldig valgt strategi. Alle de i vårt distrikt som har vært innom Persbråten Basketballklubb kjenner seg igjen i uttrykket «en basketfamilie». Miljøet er helt spesielt med gode relasjoner på tvers av lagene fra ung til gammel. I en tid hvor tilhørighet blir mer og mer viktig er en klubb som Persbråten en viktig aktør i vårt nærmiljø. Her kan alle som vil spille basketball om det er for gøy, eller du har ambisjoner om å nå helt til topps.

ANNONSE
Annonse