ANNONSE
Annonse
Akersposten

To landslagsspillere har signert for Røa

Synne Kinden Jensen (t..v) og Ingrid Kvernvolden er klare for Røa Dynamite Girls. Foto til høyre: Kristian Bjerke

Etter at Røas spydspiss, islandske Svava Gudmundsdottir, forsvant etter bare én sesong, har Røa nå styrket stallen med to sterke angrepsspillere foran 2019-sesongen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.12.2018 kl 11:25

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Denne uken ble det klart at U23-landslagsspiller Ingrid Kvernvolden har meldt overgang fra LSK Kvinner til Røa Dynamite Girls. I forrige uke gikk nyheten ut om at Røa hadde signert landslagsspiller Synne Kinden Jensen fra Stabæk.

Om Synne:

– Det var en gledens dag da Synne valgte å signere for oss. Synne er en utrolig god fotballspiller. Hun besitter ferdigheter på øverste hylle, så hun vil gi oss et løft, sier trener Geir Nordby om spilleren med 15 A-landskamper for Norge.

Etter tre sesonger og to tredjeplasser i Stabæk er det rød drakt som gjelder for Kinden Jensen. Angrepsspilleren selv frem til å bli en Dynamite Girl, skriver Dynamite Girls på sine nettsider.

– Det har vært en fin tid i Stabæk, men jeg tror at Røa blir et bra sted for meg å være neste år. Jeg vet at det er en hardtarbeidende klubb og jeg har troen på at jeg kommer til å utvikle meg videre her. Jeg håper på og tror at Røa kan bli et av topplagene neste år.

– Jeg har veldig troen på trenerteamet og hva de ser i meg i forhold til mine styrker og hva jeg må jobbe med for å komme dit jeg vil. I tillegg kjenner jeg noen av jentene fra før og det virker som en fin gruppe med ambisjoner.

Røa blir med det Jensens fjerde Toppserieklubb. 22-åringen står med kamper for LSK Kvinner, Linderud/Grei, Kolbotn og Stabæk. I tillegg har hun ett år i Wolfsburg i bagasjen.

Om Ingrid:

Ingrid Kvernvolden har scoret 19 mål på 47 kamper for Norges beste lag de siste årene, LSK Kvinner. Nå er hun altså klar for spill i rød trøye på Røabanen.

– Ingrid har alle de forutsetninger som skal til for å bli en topp internasjonal spiller både fysisk og mentalt. Hun har allerede ferdigheter på toppnivå og vil bidra til å løfte Røa til nye høyder. Hun vet hvor målet står og hva som skal til for å vinne, er dommen fra trener Nordby, som ikke kan skjule sin begeistring for spilleren fra Brumunddal.

2018-sesongen ble avsluttet med både cup- og seriegull rundt halsen, men med krykker i hendene. For i LSKs siste hjemmekamp denne sesongen, mot Røa, var Ingrid uheldig. Undersøkelser etter kampen viste at korsbåndet hadde røket. Kneoperasjon til tross, Ingrid ser frem til nye utfordringer og enda flere scoringer for Dynamite Girls i tiden fremover.

– Det var utrolig kjedelig å bli skadet, men jeg er supermotivert for å komme sterkere tilbake, enda bedre enn jeg var, stråler angrepsspilleren, før hun legger til at hun skal skynde seg langsomt tilbake i storform, formen som har bidratt til at to seriegull og ett cupgull fant veien til Romerike i løpet av hennes tid i gult og svart.

– Jeg skal bruke tiden godt fremover til å trene meg opp igjen. Jeg skal bli sterkere på de områdene jeg kan bli sterkere og bedre på, og samtidig være tålmodig slik at jeg kommer tilbake i 110. Jeg skal bidra alt jeg kan utenfor banen, og gjøre alt jeg kan for å kunne bidra på banen så fort som mulig.

– Røa-publikummet kan forvente en positiv Ingrid med godt humør og mye energi. Jeg er veldig sosial og er glad i å skravle med folk. På banen er jeg en vinnerskalle til 1000! Jeg elsker å vinne og hater å tape. Jeg liker også å være i stadig utvikling ferdighetsmessig på bana. Røa-publikummet kan også forvente mange fine mål og assister, smiler Ingrid.

– Jeg synes Røa virker som en veldig bra klubb! Det virker som at det er et utrolig godt miljø her, og inntrykket mitt av klubben, jentene, trenerne og styret er veldig bra. Jeg tror dette er en klubb hvor jeg kan utvikle meg videre som fotballspiller etter jeg kommer tilbake fra skaden min, oppsummerer Brumunddalsjenta.

Her er Røa Dynamite Girls' nettauksjon