Akersposten

To gutter (15) truet med kniv og ranet

Illustrasjonsfoto

Først ble det meldt om at to gutter ble ranet med få minutters mellomrom torsdag kveld. Senere på kvelden er det kommet frem at det er flere unge ransofre.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2019 kl 21:42

VINDEREN/MAJORSTUEN: «Vinderen. Gutt har blitt fraranet eiendeler. Holdt fast og truet verbalt med å bli knivstukket. Vi søker etter gjerningsmennene.»

Det skrev politiet på Twitter torsdag like etter klokken 19.

Få minutter senere skrev politiet at det har skjedd nok et ran: «Majorstua. Nok et ran av en gutt. Tilsvarende beskrivelse og fremgangsmåte som på Vinderen litt tidligere.»

– Vi undersøker også et mulig tredje ran, på Vinderen. Det siste skal være et forsøk, sier Vidar Pedersen hos Politiets operasjonssentral til Akersposten.

– Hovedteorien er at det er to ran med samme gjerningspersoner. Det er snakk om fire gjerningsmenn i ranet på Vinderen.
På Majorstuen var det to gjerningspersoner, men det sto én eller flere gjerningspersoner litt bak, sier han.

Gjerningspersonene beskrives som gutter i alderen 16-17 år, noen antakelig med afrikansk utsende, mens to kan være fra Midt-Østen, ifølge vitnebeskrivelser politiet har fått.

Ved begge ranene skal ranerne ha fått med seg øreplugger fra ofrene. Begge ofrene er 15 år gamle.

Spor er sikret

Klokken 20 meldte politiet: "Fortsatt er ingen pågrepet i forbindelse med de to ranene på Vinderen og Majorstua. Vi jobber fortsatt aktivt i sakene, og det er sikret flere spor vi kan jobbe videre med."

Rundt klokken 21 sier Pedersen at politiet fortsatt søker etter gjerningspersonene, og at det er innhentet bilder fra overvåkningskameraer.

SISTE NYTT torsdag klokken 21.20: Politiet har fått melding om ytterligere fire ransofre på Vinderen. Les mer her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...