ANNONSE
Annonse
Akersposten

To gutter (15) truet med kniv og ranet

Illustrasjonsfoto

Først ble det meldt om at to gutter ble ranet med få minutters mellomrom torsdag kveld. Senere på kvelden er det kommet frem at det er flere unge ransofre.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2019 kl 21:42

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VINDEREN/MAJORSTUEN: «Vinderen. Gutt har blitt fraranet eiendeler. Holdt fast og truet verbalt med å bli knivstukket. Vi søker etter gjerningsmennene.»

Det skrev politiet på Twitter torsdag like etter klokken 19.

Få minutter senere skrev politiet at det har skjedd nok et ran: «Majorstua. Nok et ran av en gutt. Tilsvarende beskrivelse og fremgangsmåte som på Vinderen litt tidligere.»

– Vi undersøker også et mulig tredje ran, på Vinderen. Det siste skal være et forsøk, sier Vidar Pedersen hos Politiets operasjonssentral til Akersposten.

– Hovedteorien er at det er to ran med samme gjerningspersoner. Det er snakk om fire gjerningsmenn i ranet på Vinderen.
På Majorstuen var det to gjerningspersoner, men det sto én eller flere gjerningspersoner litt bak, sier han.

Gjerningspersonene beskrives som gutter i alderen 16-17 år, noen antakelig med afrikansk utsende, mens to kan være fra Midt-Østen, ifølge vitnebeskrivelser politiet har fått.

Ved begge ranene skal ranerne ha fått med seg øreplugger fra ofrene. Begge ofrene er 15 år gamle.

Spor er sikret

Klokken 20 meldte politiet: "Fortsatt er ingen pågrepet i forbindelse med de to ranene på Vinderen og Majorstua. Vi jobber fortsatt aktivt i sakene, og det er sikret flere spor vi kan jobbe videre med."

Rundt klokken 21 sier Pedersen at politiet fortsatt søker etter gjerningspersonene, og at det er innhentet bilder fra overvåkningskameraer.

SISTE NYTT torsdag klokken 21.20: Politiet har fått melding om ytterligere fire ransofre på Vinderen. Les mer her.