ANNONSE
Annonse
Akersposten

To år med riving og bygging på Røa torg

Fredag formiddag ble siste avtaler signert med entreprenøren, og tillatelse til å rive er innvilget. I august blir det byggeplass på Røa torg. Her tar Jarle Johansen (i midten), daglig leder for Røa Centrum AS, og Hans Petter Tvedt, teamleder kalkulasjon og innkjøp i HENT AS, hverandre i hånden etter signeringen. Til venstre: Prosjektleder for Røa Torg, Leif Rathe. Foto: Fredrik Eckhoff

8.000 kvadrat med boliger, 8.000 kvadrat med butikker, 8.000 kvadrat med parkeringsplasser. I august starter rivingen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2017 kl 18:48

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Det er kort fortalt prosjektet Røa Torg, og fredag signerte Røa Centrum og entreprenøren HENT avtalen.

– Riving vil starte midt i august. Rammetillatelse for riving er mottatt, sier prosjektleder for Røa Torg, Leif Rathe til Akersposten.no. – Først rives det inni husene, så tas ytterveggene etter et par måneder. Selve byggingen starter i oktober.

Først ned, så opp

Prosjektledere tegner og forteller om hvordan torget og kvartalet på sydsiden av Tore Hals Mejdells vei vil preges av riving, graving og bygging. På sydsiden av torget og veien kommer boligblokkene, med butikker i første etasje og leiligheter i de øvrige fem. Her skal det først graves i tre etasjer ned, som vil gi rom for to etasjer med parkeringsplasser nederst og en underetasje med butikker.

Torget skal også graves opp, og her blir det rom for en etasje med butikklokaler og en etasje for parkering under.

Når denne byggingen er ferdig, skal torget fremstå i ny drakt, med en delvis gjennomsiktig paviljong der blokken som tidligere huset blant annet Røa Bok og Leker, nå står.

Meny-konkurrent på vei inn

Av de 63 leilighetene som kommer, er allerede 43 solgt. I tillegg blir det kjøpesenter med plass til 30 butikker fordelt på 8.000 kvadratmeter. Den største butikken vil legge beslag på 2.000 av disse, og her er det Coop Mega som skal inn.

– Dette blir en fullsortiments Coop Mega, forteller Rathe.

Butikkene er planlagt åpnet høsten 2019, mens de første leilighetene står klare til innflytting den samme sommeren.

Byggeplassen

– Hvordan blir det når hele Røa torg og mer til blir en stor byggeplass?

– Dette vil bli en byggeplass som er godt avskjermet. Det skal se ordenelig ut, men samtidig, det er en byggeplass, sier Rathe. Det vil naturligvis alltid være god adkomst til Kiwi, og Røa Bad, men det er mulig at veien flyttes sideveis en periode.

– Vi vil sørge for at biblioteket, samfunnshuset og Røa Bad vil få tilfredsstillende tilkomst. Vi er også i god dialog med Sporveien, og det vil også bli god tilkomst dit, sier han og forteller at de har inngått avtale med Sporveien om å lage en direkte adkomst til perrongen fra senteret.