Akersposten

Tipser: Postbilen kjører på fortau og tvinger skolebarn ut i veibanen

Se video i saken

MÅ VIKE: Skolegutt i den trafikkerte Ostadalsveien måtte passere postbilen på yttersiden i følge tipser. Foto: privat

En leser har klaget på parkering og kjøring på fortauet i Ostadalsveien. Posten lovet å rydde opp, men det hjalp ikke.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

RØA: Leseren har henvendt seg til Akersposten for å få oppmerksomhet rundt dette som skaper farlige situasjoner for blant andre skolebarn og foreldre med barnevogn, når de blir tvunget ut i veibanen.

Se video av postbilens kjøretur på fortau her:

Postbil i Ostadalsveien

Leseren skriver:

"Jeg har det siste halve året observert at postbilene både kjører på og parkerer på fortauet i Ostadalsveien når de leverer post. Dette sannsynligvis for å ikke være til hinder for bilene i veien. Problemet er da at de er til hinder for fotgjengere i stedet, og skaper trafikkfarlige situasjoner når fotgjengere, barnevogner osv må ut i veien for å passere. Jeg har selv opplevd å måtte ut i veibanen både med barnevogn og et barn på sparkesykkel, fordi postbilen sperret fortauet. At de også kjører på fortauet, er jo enda verre. Kjøretøy har ingenting på fortauet å gjøre ihht vegtrafikkloven, hverken i kjørende eller parkert tilstand.

Første gangen jeg observerte dette sendte jeg klage til Posten. Da fikk jeg svar om at dette var helt uakseptabelt og ikke skulle skje, og at det var blitt tatt opp med de aktuelle personene.

Det hjalp ikke på situasjonen, og en stund senere klagde jeg på nytt. Da fikk jeg ikke noe svar.

MER FORTAUSKJØRING: Sommer eller vinter, fortauet er kjørefelt. Foto: privat

Nå sist jeg kom hjem samtidig som postbilen klarte jeg å ta nytt bilde og filme at postbilen i tillegg kjørte på fortauet. Jeg kan forstå at det nok er slitsomt for postbudet å føle at man står i veien for biltrafikken. Men det er fullt lovlig å parkere langs veien på østsiden, noe også andre biler gjør. Og det er jo mye viktigere å ikke være til hinder for myke trafikanter, enn for biler som bare kan kjøre rundt! Spesielt med byggingen i Aslakveien og med mye tungtransport opp og ned Ostadalsveien, skaper det ofte svært farlige situasjoner når barn og andre myke trafikanter blir tvunget ut i veien for å komme forbi postbilen."

Les også: Ostadalsveien: Denne fartshumpen ble helt feil

Posten svarer

Akersposten tok kontakt med Kommunikasjonsdirektør i Posten, Elisabeth Gjølme.

- Vi har dokumentasjon gjennom bilder og video at el-postbiler parkerer og kjører på fortau hvor fotgjengere som skolebarn og foreldre med barnevogn blir tvunget ut i veibanen i Ostadalsveien. Har se som kjører disse bilene tillatelse til å bruke fortauet?

- Uten at jeg kjenner til dette spesielle tilfellet, så skal de som kjører våre postbiler følge vanlige trafikkregler, sier Gjølme.

Hun påpeker at det i noen tilfeller og særlig i vinterhalvåret kan være utfordrende for dem som skal bringe posten ut.

- Posten skal frem til postkassene og det blir et samspill mellom dem som bringer posten ut og hvor postkassene er plassert. Det kan være utfordrende og krevende og vi er avhengig av å stoppe så nær postkassene som mulig for å få til effektiv levering. Om vinteren kan dette være ekstra utfordrende. Det er ikke alltid gode løsninger for dette. Hvis tilgjengeligheten til postkassene er et problem, kan det også være en løsning å plassere postkassene et mer hensiktsmessig sted, sier Gjølme.

Vil vurdere

- Vedkommende som har henvendt seg til oss, har varslet Posten om kjøring og parkering på fortau. I første omgang svarte Posten at dette var uakseptabelt og at saken ble tatt opp med de rette personene. Det hjalp ikke på situasjonen og vedkommende klaget på nytt, men uten å få svar på klagen. Hva synes du om denne håndteringen?

- Vi skal naturligvis svare og følge opp det vi lover. Det høres ut som vi må ta en vurdering av det som har skjedd her, sier Gjølme.

Les også:

Snudde fullstendig i Ostadalsveien

På jakt etter 100 leiligheter – men her må alle beboere flytte ut

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...