Akersposten

The Voice-finalisten Sebastian: – Hetsen kan gå inn på meg

I RAMPELYSET: Sebastian James Hekneby (t.v), som til daglig bor på Røa, har sunget seg hele veien frem til The Voice-finale på TV 2. - Jeg får lyst til å høre mer fra deg, uttalte mentor Morten Harket (t.h) forrige fredag. Foto: TV 2

Bare noen dager før årets The Voice-finale og medisineksamen, forteller en åpenhjertig Sebastian James Hekneby (27) blant annet om hvordan han opplever kritikken på nettet, rollen som ektemann, kjendislivet og hverdagen på Røa.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2017 kl 16:06

RØA: Bare én livesending står mellom Sebastian James Hekneby og en gedigen triumf i The Voice 2017. Lørdag kveld skal nemlig den finaleklare gullstrupen kjempe om platekontrakt fra Universal, etter å ha sjarmert TV-seere og dommere gjennom store deler av året.

– Det er veldig rart å være finalist i The Voice. Hele prosessen begynte i februar, så har det gått nesten ti måneder med spenning og nerver. Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle gå helt til finalen, det er helt sprøtt, sier Sebastian til Akersposten.

Smått spesielt er det også at 27-åringen allerede mandag skal opp til eksamen i medisin. Når Akersposten møter den sympatiske sangeren på vei til Rikshospitalet tirsdag formiddag, legger han ikke skjul på at det har vært en utfordring å kombinere krevende studier med å skulle prestere på direktesendt fjernsyn i beste sendetid, helg etter helg denne høsten.

– Å møte medstudenter og pasienter, har vært viktig og fint for å kunne snakke om noe annet. Det gjør at jeg kan få litt ut av min verden og se at alt handler ikke bare om The Voice og meg. Det gir meg mye å hjelpe andre, og jeg liker å høre andres historier, sier fjerdeårsstudenten.

– Kjenner det nærmer seg slutten

For de som ikke er kjent med sangtalent-programmet: Konseptet går innledningsvis ut på at fire kjente mentorer skal velge hvilke deltagere de ønsker å ha på sitt lag, uten å se dem først.

Alle mentorene har åtte deltakere hver, der de så skal elimineres ned til fire hver ved å synge samme sang i dueller mot hverandre.

Til slutt er det seerne som avgjør hvem som vinner av de siste 16 deltakerne.

–Jeg kjenner det nærmer seg slutten nå som vi er færre folk. Nå er låtene satt til lørdag, der jeg skal synge Earthsong med Michael Jackson og Rolling Stones' Wild Horses, sier Sebastian.

Vinneren av den populære sangkonkurransen får titulere seg med «Norges beste stemme», og innkasserer en platekontrakt fra Universal.

Thomas Løseth (29), Agnes Stock (23) og Andrea Stantiago Stønjum (16) er de tre andre gjenværende deltagerne i konkurransen.

Bosatt i Oslo vest

Sebastian forteller han er født på Eiksmarka, men at familien flyttet til Lysaker da han var to år. Da den allsidige musikeren var syv år, flyttet familien videre til Tønsberg før ferden gikk tilbake til hovedstaden da han var 20 år gammel.

– Jeg har har bodd 3,5 år på Røa. Det jeg liker her er at jeg kommer utenfor bykjernen og har en blandet befolkning. Det er stille og mye luft. Du har Mærradalen og Bogstad, og et senter med det du trenger. Du har også T-bane til byen på ti minutter, jeg er veldig glad i Røa! sier Sebastian.

– Hva bruker du fritiden til på Røa?

– Jeg trener på morgenen før skolen, og når jeg kommer hjem ... Ja, da blir det mye sofasitting. Jeg liker å gå turer til Holmenkollen. Det er en veldig fin turvei som går fra Hovseter, eller ned til Radium. Jeg liker også å sitte i hagen i det som er et åpent og rolig familiestrøk. Du føler deg hjemme når du kommer til Røa, sier The Voice-finalisten.

Saken fortsetter under bildet.

MUSIKALSK: Sebastian behersker flere instrumenter, og har imponert dommerne i Norske talenter så vel som i The Voice. Nå drømmer 27-åringen om platekontrakt. Foto: TV 2

Røa-gutten er tidligere kjent fra underholdningsprogrammet Norske Talenter på TV2, der han kom til finalen i 2009.

Dommerne var den gang vilt begeistret for den unge sangeren:

– Vi fikk se en helt nye stjerne bli født! sa Jan Fredrik Karlsen.

– Denne stemmen har smeltet mitt hjerte! Jeg gleder meg til å se mer av deg, sa Mia Gundersen.

- Sånne som deg finnes bare i amerikanske filmer! Du synger som en gud!
mente Thomas Giertsen.

Etter TV-sendingene reiste han land og strand for å holde konserter, uten at den store drømmen ble realisert.

- Den er å kunne gi ut eget materiale. Derimot er det utrolig kult og stort for meg å kunne søke meg opp på Spotify: «Shit, det er jeg som synger!» Jeg har ni låter der nå, det er helt sykt!

- Jeg føler meg veldig takknemlig og privilegert som har vært med så lenge. Det neste steget blir derfor å få platekontrakt, med alle mulighetene The Voice vil bringe, sier Sebastian.

Saken fortsetter under bildet.

MØTTE AKERSPOSTEN: Medisinstudenten Sebastian var på vei til eksamensforberedelser med kollokviegruppen da vi møtte ham ved Røa T-banestasjon. Foto: Pål Magnus Tømmervold

- Hvordan opplever du kjendislivet?

- Jeg lever kanskje i en boble, når jeg er med på dette: Jeg er hjemme på sofaen, så er jeg på Fornebu (der innspillingene skjer journ.anm), og på skolen - altså sykehuset. Innimellom er det pasienter som kjenner meg igjen, der det gjerne er de yngre og de eldre som tør å ta kontakt.

- Jeg legger også merke til spørrende blikk, som gjør meg usikker: Skal jeg smile og si hei, eller ...? sier 27-åringen - og legger til at det er henvendelsene på Instagram og Facebook som får ham til å forstå engasjementet han skaper fra TV-skjermen.

- Hva slags type henvendelser er det snakk om?

- Det er folk som ønsker å fortelle at de forskjellige låtene har truffet dem på en spesiell måte, at jeg er flink til å synge, eller at jeg virker som en ålreit fyr. Sånne tilbakemeldinger setter jeg stor pris på. Jeg blir jo av og til litt usikker, sier Sebastian som er åpen om at han har registrert hets.

- Det hender seg jeg går inn og leser kommentarfeltene på sider som ikke er mine private profiler. Da legger jeg jo merke til at noen liker å uttrykke hvor lite de liker meg. Hvis jeg der og da er litt sliten, kan det være at det går inn på meg.

- Men jeg fokuserer heller på den positive responsen, fordi man kan ikke bli likt av alle. Slik er det bare. Det er synd det må uttrykkes sterkt noen ganger. Jeg vil heller takke de som skriver positive meldinger, det er vesentlig koseligere å lese dem, sier Sebastian.

Fant kona på Facebook

Da han markerte seg i Norske Talenter i 2009 fikk han mange fans og venneforespørsler på Facebook. Én av dem han takket ja til var hans nåværende kone, Synne Hekneby.

Et enkelt «hei», ble senere til dater og kjæresteri. I 2014 ble paret mann og kone.

- Hvordan takler din kjære all din oppmerksomhet i dag?

- Hun synes det er veldig gøy! Hun er virkelig støttende og ser at dette har vært noe jeg har hatt lyst til å satse på lenge. Det er veldig flott å ha henne, særlig når jeg kommer hjem og er sliten. Vi snakker blant annet om låtvalg og stygge kommentarer på nettet. Men jeg forsøker også å skjerme henne litt fra det. Jeg burde nesten ordne en ekstra fin julegave til henne i år, sier Sebastian.

I løpet av 2017 har Røa-gutten blitt godt kjent med Morten Harket. A-ha-stjernen fungerer nemlig som Sebastians mentor.

- Det er veldig kult. Han er trygg som person, og han er ikke ute etter å imponere noen. Han er ekte og genuin, er lett å forholde seg til, og han har mange gode innspill når det gjelder låter. Når vi er alene og snakker om andre ting trives jeg veldig godt med ham. Jeg liker personligheten hans.

- Hva tenker du om parodiene, som for eksempel Kristian Valen står for?

- De er kjempemorsomme! I parodier blåser man jo opp et trekk ... Morten er kanskje konkret, og ønsker av og til å utdype hva han mener. Da kommer metaforene, han har jo et fargerikt språk, sier Sebastian.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Akersposten bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...