ANNONSE
Annonse

«The Predator»

The Predator er full av blodig 80-tallsinspirert action og perfekt for deg som elsker popcorn-moro på kino.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.10.2018 kl 09:57

ANNONSE
Annonse

Filmfrosk

Akersposten og Filmfrosk gir deg anmeldelser av de store filmene på kino denne høsten.

Filmfrosk har ellers en Youtube-konto der han anmelder filmer på løpende bånd. Vi kan røpe at mannen egentlig heter Sondre Strøm Linde og bor på Makrellbekken. Red.

Et romskip med en Predator kræsjlander på jorda, og et team med “gale” eks-soldater samt en biolog, ender opp med ansvaret for å redde hele planeten. På rollelista finner vi mange kjente navn, i store og mindre roller. Boyd Holbrook, Olivia Munn, Keegan-Michael Key, (fra humorduoen Key and Peele) Jacob Trembley, Sterling K. Brown og Thomas Jane for å nevne noen.

Det er nå 31 år siden Arnold Schwarzenegger måtte slåss seg gjennom “Predator” (1987). I mellomtida har det kommet flere oppfølgere av varierende kvalitet i den populære franchisen. “The Predator” er regissert av Shane Black, som også hadde en rolle i originalfilmen. Manuset er skrevet av regissøren selv, sammen med Fred Dekker.

Det blir fort tydelig at Shane Black har gått for lettbeint underholdning, selv om tematikken er nokså mørk. Et smart valg som er i tråd med filmens 80-talls action/science fiction-preg. Forrige film i franchisen: “Predators”, var langt mer seriøs, noe filmen led under. I “The Predator” sitter derimot humoren løst og vi får servert vitser og morsomheter på løpende bånd. Spesielt eks-soldatene seg imellom har den klisjéaktige, røffe tonen vi ofte ser hos soldater på film. Kjemien er utmerket og det virker som de faktisk kjenner hverandre.

Det bør nevnes at filmen har en R-rating (15-års grense i Norge). Med tanke på at filmen omhandler galaksens verste rovdyr, burde det ikke komme som noe sjokk at det blir spilt en dråpe blod eller to. Filmen utnytter virkelig aldersgrensa og egner seg definitivt ikke for den sarte sjel. “Alle” vil se det utenomjordiske rovdyret gjøre det rovdyr gjør best, og filmen gir fansen akkurat det de vil ha. Kroppsdeler fyker hit og dit mens blodet skvetter.

The Predator er en visuelt skarp og polert film. I aller beste forstand kan dette beskrives som en b-film med høyt budsjett, noe som gjør det lett å tilgi filmens svakere sider. Musikken gir undertegnede en Star Wars-følelse som ikke passer helt inn i dette universet. Stemningen kan føles litt for lett med i overkant mye humor. Til tross for at det er mye som står på spill for våre helter, føles det ikke helt slik. Dette er ikke en film der du sitter på kanten av kinosetet i spenning. Du kan derimot lene deg godt tilbake i stolen og nyte filmen for det den prøver å være: en underholdende, actionfylt sci-fi film med røtter tilbake til 80-tallet. Dette er ordentlig popcorn-moro!

Terningkast: 5

Premiere: Fredag 14. september

Filmfrosk

Flere filmer anmeldt av Filmfrosk:

"Amatører"

"Skjelvet"

"The spy who dumped me"

"De utrolige 2"

"Karsten og Petra på skattejakt"

"Mission Impossible: Fallout"

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse