ANNONSE
Annonse

Terrasserte hagehus på Montebello

HAGEHUS: Arkitekt Julian Sverd Lynghjem (fra venstre ),Per Otto Hvidsten og utviklingsdirektør Martin Høeg Haanes presenterte prosjektet. Foto: Vidar Bakken

Arkitekten for Montebello Terrasse vil at ny bebyggelse skal spille på lag med øvrig bebyggelse på Montebello.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2018 kl 00:27

MONTEBELLO: Miliarium Bolig har kontroll på det såkalte «trekantkvartalet» ved siden av Statnett-tomten, gjennom oppkjøp og avtaler med de fleste av tomteeierne i dette området. Nå er det klart for første skritt med oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten.

Fantastisk tomt

- Det er en fantastisk, skrånende boligtomt rett ved T-banen med gode utsikt og solforhold. Her vil vi skape boliger i form av terrasserte hagehus, med gode siktlinjer mellom og over boligene fra omkringliggende bebyggelse, sier prosjektleder Per Otto Hvidsten.

Miliarium Bolig utlyste en arkitektkonkurranse for prosjektet på den 8300 m2 store tomten, som Code Arkitektur gikk seirende ut av.

Terrasse i alle retninger

- Jeg har sjelden sett en så flott tomt presentert i Oslo. Den ligger som en terrasse i landskapet med fantastisk utsikt og med nærhet til naturen. Hvordan skal man fortette på en tomt som ligger så flott til og i tilknytning til et knutepunkt, spør arkitekt Julian Sverd Lynghjem.

Saken fortsetter under bildene

MOT SMÅHUSBEBYGGELSEN: Arkitekten mener prosjektet er godt tilpasset og avtrappet mot øvrig bebyggelse. Montasje: Code Arkitektur

Han viser til at tradisjonelt består bebyggelsen i omkringliggende område av terrassert bebyggelse i møte med småhusbebyggelse.

- Vi var inspirert av det og ville skape noe nytt og interessant i møtet med den varierte bebyggelsen rundt og landskapet som bebyggelsen skal plasseres i. Løsningen ble terrasserte hagehus, hvor vi løfter landskapet opp i bebyggelsen. Uansett hvor du bor, vil du ha tilgang til en fasadehage. Det blir terrasser i alle retninger med tydelig avtrapping mot og tilpasning til bebyggelsen rundt, sier Lynghjem.

Les også: Utbygger har kjøpt opp hele kvartalet på Montebello

100 leiligheter

Hagehusene blir fordelt på fire bygg på fire til fem etasjer. Totalt vil det bli cirka 80 - 100 leiligheter.

- Vi ønsker å skape et spennende uttrykk med særpreg og grøntkarakter som spiller med landskapet rundt. De som vil bo i første etasje vil få en privat forhage, mens det mellom byggene vil komme store, solfylte felles grøntarealer. Hagehusene er preget av god boligeffektivitet og har gjennom sitt småskalauttrykk begrenset massevirkning. Vi vektlegger at det skal være en avtrappet bygningstype som hensynstar omgivelsene, sier Lynghjem.

OMRÅDET: Sirkelen viser hvordan prosjektet er tenkt synliggjort i det såkalte trekantkvartalet. Montasje: Code Arkitektur

Ivareta nærområdet

Utviklingsdirektør i Miliarium Bolig, Martin Høeg Haanes, forteller at det i arkitektkonkurransen ble lagt vekt på at de ønsket arkitektur i småskala med gode overganger til eksisterende bomiljøer.

- Det å ivareta nærområdet med omkringliggende bebyggelse har vært et viktig fokus for oss. Vi er også opptatt av at dette skal tilpasses den bevaringsverdige bebyggelsen på Statnett-tomten. Når man går i gatebildet rundt, skal den tydelige avtrappingen gjøre at byggene mot gaten ikke oppleves massivt. Jeg må innrømme at vi falt umiddelbart for Codes forslag. Vi ønsker å utvikle et prosjekt som både vi og Montebello-beboere kan være stolte av og som bygger videre på Montebellos historiske utvikling, sier Haanes, som håper at forslaget blir positivt mottatt av nærmiljøet.

Les også:

SKØYEN: 12 etasjer i stedet for 16

Skanska gir opp å rive Randklev-huset på Røa

Hoffsveien stenger – Hovfaret blir ny hovedvei gjennom Skøyen

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse