Akersposten

– Tenk nytt om hele Tryvann!

Mathias Hofgaard Bjørgung og Oscar Chr. Husebye, begge Oslo Unge Høyre. Foto: Privat

Utvid alpinbakkene, få mer liv og røre i Tryvannstårnet og bygg ut kollektivtransporten til Tryvann! Det er oppfordringen fra Mathias Bjørgung og Oscar Chr. Husebye.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.02.2019 kl 17:53

TRYVANN: De to Unge Høyre-politikerne fra minner om at ideen om flere publikumsaktiviteter på Tryvann slett ikke er ny. Allerede da skøytebanen Tryvann Stadion, i dag parkeringsplassen på Tryvann, ble anlagt i 1934, var det planer om hotell med 200 sengeplasser. Dessuten gikk det trikk, dagens t-bane, til Tryvandshøiden Stadion. Denne ble imidlertid ingen suksess, og traseen ble omgjort til turvei i 1960.

Nå vil altså Oslo Høyre se på transporttilbudet til Tryvann igjen. Utredning av en forbedring av kollektivtilbudet til Oslo Vinterpark er et punkt i Høyres program, som ble vedtatt i slutten av januar.

– Bør man forlenge Holmenkollbanen til Tryvann, eller kanskje en gondol er bedre? Eller rullende fortau? Mulighetene er mange, men de må utredes. Slik det er i dag er det vanskelig for alle oss uten bil å komme seg i bakkene. Tryvann er Oslos største utested for barn og unge, og da bør nettopp barn og unge klare å komme seg dit uten hjelp av foreldre. Busstilbudet er ikke godt nok, sier Mathias Hofgaard Bjørgung, medlem av arbeidsutvalget i Oslo Unge Høyre og bydelskandidat i Frogner.

– Diskusjonen om T-bane til Tryvann har sporet av, og vi diskuterer ikke lenger hvordan vi kan få flest mulig opp til Tryvann og Marka, men hvor mange millioner det koster å bygge T-bane. Det er en feilslutning, og er derfor Oslo Høyre har programfestet at vi vil utrede transportmulighetene. Det betyr ikke nødvendigvis T-bane, sier Oscar Chr. Husebye fra Vinderen. Han er nestleder i Oslo Unge Høyre og bystyrekandidat.

Mer liv i tårnet?

I Høyres program er det også med et punkt om åpning for at private kan utvikle et publikumstilbud i Tryvannstårnet.

Duoen viser blant annet til IDFATs tegninger av en fremtidig Tryvann Stadion. Illustrasjon: IDFAT (med tillatelse)

– Vedtaket betyr at vi kan tenke nytt om Tryvann. Utvide bakkene, anleggene og få enda flere til å oppleve gleden av Marka og skisporten fra toppen av Oslo. Det er et godt miljøtiltak å avsette areal til skianlegg og transport dertil. Marka må være til for å brukes, og da er en utvidelse av Tryvann et fantastisk tiltak, sier Husebye.

– Tryvannstårnet lyser opp, selv om det i dag står tomt. Slik bør det ikke være, ifølge Bjørgung og Husebye. Kanskje kan private komme inn og etablere et serveringstilbud i tårnet, på et av byens beste utsiktspunkter over by og mark?

Trist med bare parerkingsplass

De to engasjerte ungdomspolitikerne lurer også på om det er mulig å gjøre noe mer spennende ut av den store parkeringsplassen på Tryvann.

– Det trist at den ærverdige Tryvann Stadion bare blir brukt til parkeringsplass og russefeiring. Med en bedre transportløsning bør det være et mål å gjenreise plassens fordums prakt, siden behovet for bilparkering antagelig kan bli redusert. Hva med en ny skøytebane? spør Bjørgung.

Setter pris på innspillene

Daglig leder i Oslo Vinterpark, Espen Bengston, sier til Akersposten at han setter pris på de positive innspillene til mulige forbedringer både på kollektivtransport, alpinanlegg og Tryvannstårnet.

Gallup

God idé med restaurant i Tryvannstårnet?

Vis resultat

– Vi er veldig positive til dem som vil legge ting bedre til rette for oss og vår aktivitet. De ser at vi er en stor aktør for friluftsliv, både for Oslos beboere og for tilreisende. På enkelte dager kan det bli ganske fullt hos oss, så dette er vi positive til, sier Bengston.

Han syns ideen om å gjøre selve Tryvannstårnet til en større attraksjon, er spennende. Men han påpeker at flere tilreisende krever bedre tilrettelegging av transporten, først og fremst kollektivtilbudet.

Ellers ønsker Bengston ikke å kommentere videre om konkrete planer for utvidelser av alpinanlegget Oslo Vinterpark.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...