Akersposten

Tatt i 87 km/t i 50-sone

På strekningen mellom Holmekollbakken og Tryvann var det kontroll lørdag kveld.

[ Åpne stort dynamisk kart ]

– Vi visste at noe skulle skje ja, sier politioverbetjent Finn Erik Grønli ved Trafikkorpset i Oslo politidistrikt. Lørdag kveld var politiet på plass da bilentusiaster møttes på Tryvann. Det ble en dyr erfaring for flere.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

HOLMENKOLLEN/TRYVANN: På Facebook-siden som samler bilinteresserte, hadde rundt 700 meldt om interesse for å delta på et treff lørdag ettermiddag. Planen var å møtes på Tryvann.

– Hvor mange som deltok, er usikkert, men vi så mange raske biler. Mange av dem i flere millionersklassen, sier politioverbetjent Finn Erik Grønli til Akersposten.

– Hva slags folk var dette?

– Dette er motorinteresserte mennesker som avtaler å møtes, snakke sammen og kjøre bil, sier han. – De møtes forskjellige steder, og Tryvann er et av disse stedene.

– Vi visste at noe skulle skje, så vi trommet sammen noen og la en plan om å være litt i forkant. Vi var på strekningen mellom Holmenkollbakken og Frognerseteren og utførte kontroller, sier han.

For høy fart

– Det kom jevnt og trutt biler oppover, og det endte med at vi ga syv mangellaper og ni forenklede forelegg for for stor fart. I tillegg var det to sjåfører som ikke fikk tilbud om forenklet forelegg. De kjørte så fort at det ble anmeldelse og førerkortbeslag, sier Grønli.

Den høyeste farten som ble målt, var 87 km/t i 50-sonen. Ingen sjåfører var mistenkt for å kjøre i ruspåvirket tilstand.

– Vårt fokus er på trafikksikkerhet. Det går på ting som førerkort, hastighet, rus og mobilbruk, sier han.

Politioverbetjent Finn Erik Grønli, Trafikkorpset.

Beboere klager

Grønli forteller til Akersposten at området fra Holmenkollbakken og opp mot Frognerseteren og Tryvann er et område hvor de får inn klager fra beboere om støy og høy fart.

– Flere beboere kom bort til oss og fortalte at dette er en strekning hvor mange kjører fort, og det er mye bråk fra «børning». Det var flere som var veldig tilfreds med vår tilstedeværelse, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...