Akersposten

Tar over for Lan Marie Berg

Arild Hermstad tar over for Lan Marie Berg som samferdselsbyråd mens sistnevnte er i permisjon fra januar til juni.

Mens Lan Marie Berg er ute i permisjon i fem måneder, stepper Arild Hermstad (MDG) inn på hennes byrådsplass.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.12.2019 kl 14:20

OSLO: Byrådsleder Raymond Johansen gjør en midlertidig endring i sammensetningen av byrådet i Oslo. Endringen trer i kraft torsdag 2. januar 2020.

Det skriver byrådet i en pressemelding fredag.

Byrådsleder Raymond Johansen har oppnevnt Arild Hermstad som byråd for miljø og samferdsel. Han tiltrer 2. januar når byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg, går ut i permisjon. Hermstad vil være byråd frem til Berg er tilbake fra foreldrepermisjon 2. juni 2020.

Hermstad oppnevnt

– Byråden for miljø og samferdsel har et bredt ansvarsområde for kollektivtransport, renovasjon, brannberedskap og avløp, altså mange av tjenestene og infrastrukturen som må fungere for å gjøre hverdagen enklere og tryggere for Oslos innbyggere, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Hermstad var byråd for miljø og samferdsel i Oslo fra april til juli i 2019.

– Arild Hermstad har lang erfaring fra miljøbevegelsen og var også byråd i vår. Jeg er glad for å få Arild tilbake på laget, mens Lan Marie Berg er i foreldrepermisjon, sier Johansen.

Arild Hermstad (53) har siden mai 2018 vært én av MDGs to nasjonale talspersoner. Hermstad har hovedfag i samfunnsgeografi ved Universitetet i Bergen. Han var leder for Framtiden i våre hender fra 2001 til 2016.

Evensen tilbake

Victoria Marie Evensen ble oppnevnt som byråd for næring og eierskap 23. oktober 2019. Hun fortsatte sin påbegynte foreldrepermisjon fra og med 24.10.2019.

– Byråden for næring og eierskap har en sentral posisjon i arbeidet vårt med å styrke Oslo som motor for verdiskaping, med en aktiv næringspolitikk og et ansvar for å forvalte store deler av eiendomsporteføljen og selskapene Oslo kommune eier. Byråden skal sørge for at vi bruker kommunens innkjøpsmakt aktivt for et ryddig arbeidsliv og for at vi fortsetter å kutte klimautslipp, sier Johansen.

Han understreker Oslo kommunes rolle i å bidra til mer innovasjon, flere arbeidsplasser og forretningsmuligheter for byens bedrifter både i Norge og internasjonalt.

– Victoria Marie Evensen har, i tillegg til sin politiske erfaring, lang fartstid fra privat næringsliv og kreativ næring. Jeg ser frem til at Evensen gjeninntrer, og vil benytte anledning til å takke Vegar Andersen for en stødig og imponerende jobb som konstituert byråd i Evensens permisjon, avslutter Johansen.

Evensen har sittet i bystyret siden 2011 og var frem til 2015 medlem av kultur- og utdanningskomiteen. De siste fire årene har hun ledet byutviklingskomiteen.

Evensen gjeninntrer som byråd for næring og eierskap med virkning fra 2. januar 2020. Konstituert byråd Vegar Andersen går tilbake til rollen som oppnevnt byrådssekretær for Victoria Marie Evensen, med virkning fra 2. januar 2020.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...