Akersposten

– Takket være dem som hjalp ham, er han i live

Knut ble hentet av luftambulanse søndag innerst i Sørkedalen, etter å ha falt om på skitur med hjerteinfarkt. Foto: Norsk Luftambulanse

Da Knut (78) falt om i skiløypa søndag ettermiddag, hadde han flaks som ble oppdaget av andre turgåere. Nå ønsker han å komme i kontakt med dem som hjalp ham.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.12.2018 kl 09:21

SKANSEBAKKEN/RØA: Det var søndag i 15-tiden den erfarne skiløperen og ivrige turgåeren Knut Bastholm spente på seg skiene for årets første skitur i favorittløypene innerst i Sørkedalen. Han skulle gå Gråseterveien fra Skansebakken, et sted han har gått mange ganger før, ifølge kona Lise Bastholm.

Ble bekymret

Hun ble bekymret da tiden gikk søndag ettermiddag, og han ikke kom tilbake, og hun ikke hørte noe i fra ham.

– Da fikk jeg en telefon fra Ullevål sykehus. Knut hadde falt om i løypa med et stort hjerteinfarkt, forteller hun til Akersposten. – Han hadde følt seg svimmel og lagt seg ved løypa.

Hvor lenge 78-åringen ble liggende, er usikkert, men kroppstemperaturen hans hadde sunket til 33 grader da han kom til sykehuset. Dit ble han fløyet med luftambulanse, som fant et sted å lande ikke langt unna der han lå.

Knut og Lise Bastholm vet at det var flere skigåere som hjalp ham, da de fant ham. Det var de som ringte nødnummeret og forsøkte å hjelpe Knut så godt som mulig, blant annet med å holde ham varm.

– Takket være dem som hjalp ham, er han i live. Hvis han ikke hadde blitt funnet, kunne det gått riktig galt, sier Lise Bastholm, som forteller at mannen måtte opereres to ganger i løpet av søndag kveld. Etter det store hjerteinfarktet var det også en blodpropp som skapte komplikasjoner.

– Jeg er glad dette skjedde på en søndag, da det var mange på tur, og ikke på en hverdag, sier hun.

Hvem hjalp?

– Det var et sjokk å få beskjeden fra sykehuset, sier Lise Bastholm og forteller at de ikke vet hvem som hjalp Knut i løypa.

– Han sa til meg at jeg må ringe til Akersposten og få hjelp til å komme i kontakt med dem, sier Røa-kvinnen, som nå altså veldig gjerne vil at de som hjalp Knut, tar kontakt med henne på tlf. 40 62 48 74.

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...