Akersposten

Ta rei sammen a!

KOM IGJEN! Dere som har kastet fra dere disse juletrærne på Røa har en jobb å gjøre. Foto: Vidar Bakken

Det er lenge siden jul, men rundt omkring i bydelene hiver folk fra seg juletrær som om de skal bli hentet av seg selv.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.02.2020 kl 13:32

VESTRE AKER/ULLERN: Akersposten har fått flere meldinger fra våre bydeler om at folk hiver fra seg juletrær på steder hvor Bymiljøetaten for lengst er ferdig med henting. Her er de til sjenanse for mange. På bildet er et eksempel på at flere har kastet fra seg trær i krysset Linhusveien/Nordengveien på Røa.

Tror treiererne at etaten kommer til å ta seg en ny runde? Vi spurte Bymiljøetaten.

Svaret fra etaten er klart: «Juletrehentingen for i år er over. Juletrær som ikke ble samlet inn, må leveres på gjenbruksstasjonene på Haraldrud, Grefsen, Grønmo, Ryen eller Smestad.»

Det betyr at du/dere som har kastet trærne i veikanten, må hente dem og bringe dem til en gjenbruksstasjon.

Som Atle Antonsen sier det i reklamefilmene for gjenvinning: «Ta rei sammen a!»

Oppdatert: Det er håp om henting – men det haster å melde fra

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...