ANNONSE
Annonse

– Sykt mye følelser da den siste putten gikk i

Kristoffer Reitan (20) fra Oslo Golfklubb på Bogstad sjokkerte med å kvalifisere seg til US Open, som spilles i midten av juni. Foto: Oslo Golfklubb

Golftalentet Kristoffer Reitan fra Oslo GK sto mandag for en av årets store norske golfprestasjoner da han kvalifiserte seg for en av verdens største golfturneringer.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.06.2018 kl 21:25

ANNONSE
Annonse

LONDON/OSLO: Ikke siden Marius Thorp spilte The Open i 2006, har Norge hatt en herrespiller med i en majorturnering i golf. 14.-17 juni skjer det igjen, og det er altså det 20 år gamle stortalentet Kristoffer Reitan som nå er klar for å matche seg mot de aller beste i golfeliten.

Dette klarte han ved å gå to runder på 69 slag i kvalifiseringen i London. Han havnet dermed på 12. plass, akkurat innenfor grensen blant de 14 som får kval-plass i US Open. Nå skal han møte spillere som Tiger Woods, Justin Thomas, Jordan Spieth, Rory McIlroy, Dustin Johnson, Phil Mickelson, for å nevne noen verdensstjerner.

Hvert år stiller for øvrig nesten 10.000 golfspillere opp for å spille i ulike kvalifiseringsturneringer til US Open.

– Ikke gått opp for meg

Til Norskgolf.no sier gutten som har sin hjemmebane på Bogstad, dette mandag kveld:

– Det har ikke helt gått opp for meg ennå, jeg mottok nettopp invitasjonen til å spille U.S. Open. Det har vært en helt sinnsyk dag. Det var utrolig gøy å slå så mange gode golfspillere. Det er rett og slett helt ekstremt, sier Oslo-spilleren på telefon til Norsk Golf.

– Det var sykt mye følelser da den siste putten gikk i. Jeg traff bare tre fairwayer i dag, men jeg misset dem ikke med mye. Jeg tok veldig godt vare på de mulighetene jeg fikk, og jeg puttet veldig bra i hele dag, sier Reitan.

Det hører også med til historien at Reitan mandag avsluttet på siste hull med å sette parputten på fem meter, mens han var klar over at det slaget måtte lykkes for å klare å kvalifisere seg.

– Helt fantastisk

Marius Thorp, som altså var den siste norske spilleren som deltok i en major, kjenner Kristoffer Reitan godt, gjennom jobben i Oslo GK. Til Akersposten sier Thorp dette om Reitans prestasjon:

– Det er helt fantastisk, og noe hele golf-Norge kan være stolt av, også nærområdet og klubben naturligvis, sier han.

– Kristoffer er en Oslo-gutt, en lokal gutt og et godt forbilde for våre unge utøvere i klubben, sier Thorp.

Han understreker at denne europeiske kvalifiseringen, som Reitan fikk plass i gjennom sine sterke resultater i amatørturneringer, er knallhard, med mange sterke golfspillere.

– Her er en del av de beste europeiske spillerne, og mange kjente navn, blant annet tidligere major-vinnere, sier han.

– Er du overrasket over prestasjonen?

– Nei, han har vist at han har et veldig høyt toppnivå, og jeg er ikke overrasket.

– Og nå skal han møte de aller beste i verden...

– Ja, og da må han ta med seg positiviteten, spille videre på den bølgen han er nå. Han kan stille med null forventninger og tenke at han starter med lik score som alle de andre – og prøver å slå så mange som mulig, sier Thorp.

US Open spilles 14.-17. juni over fire runder på Shinnecock Hills i New York.

ANNONSE
Annonse