Akersposten

– Sykt mye følelser da den siste putten gikk i

Kristoffer Reitan (20) fra Oslo Golfklubb på Bogstad sjokkerte med å kvalifisere seg til US Open, som spilles i midten av juni. Foto: Oslo Golfklubb

Golftalentet Kristoffer Reitan fra Oslo GK sto mandag for en av årets store norske golfprestasjoner da han kvalifiserte seg for en av verdens største golfturneringer.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.06.2018 kl 21:25

LONDON/OSLO: Ikke siden Marius Thorp spilte The Open i 2006, har Norge hatt en herrespiller med i en majorturnering i golf. 14.-17 juni skjer det igjen, og det er altså det 20 år gamle stortalentet Kristoffer Reitan som nå er klar for å matche seg mot de aller beste i golfeliten.

Dette klarte han ved å gå to runder på 69 slag i kvalifiseringen i London. Han havnet dermed på 12. plass, akkurat innenfor grensen blant de 14 som får kval-plass i US Open. Nå skal han møte spillere som Tiger Woods, Justin Thomas, Jordan Spieth, Rory McIlroy, Dustin Johnson, Phil Mickelson, for å nevne noen verdensstjerner.

Hvert år stiller for øvrig nesten 10.000 golfspillere opp for å spille i ulike kvalifiseringsturneringer til US Open.

– Ikke gått opp for meg

Til Norskgolf.no sier gutten som har sin hjemmebane på Bogstad, dette mandag kveld:

– Det har ikke helt gått opp for meg ennå, jeg mottok nettopp invitasjonen til å spille U.S. Open. Det har vært en helt sinnsyk dag. Det var utrolig gøy å slå så mange gode golfspillere. Det er rett og slett helt ekstremt, sier Oslo-spilleren på telefon til Norsk Golf.

– Det var sykt mye følelser da den siste putten gikk i. Jeg traff bare tre fairwayer i dag, men jeg misset dem ikke med mye. Jeg tok veldig godt vare på de mulighetene jeg fikk, og jeg puttet veldig bra i hele dag, sier Reitan.

Det hører også med til historien at Reitan mandag avsluttet på siste hull med å sette parputten på fem meter, mens han var klar over at det slaget måtte lykkes for å klare å kvalifisere seg.

– Helt fantastisk

Marius Thorp, som altså var den siste norske spilleren som deltok i en major, kjenner Kristoffer Reitan godt, gjennom jobben i Oslo GK. Til Akersposten sier Thorp dette om Reitans prestasjon:

– Det er helt fantastisk, og noe hele golf-Norge kan være stolt av, også nærområdet og klubben naturligvis, sier han.

– Kristoffer er en Oslo-gutt, en lokal gutt og et godt forbilde for våre unge utøvere i klubben, sier Thorp.

Han understreker at denne europeiske kvalifiseringen, som Reitan fikk plass i gjennom sine sterke resultater i amatørturneringer, er knallhard, med mange sterke golfspillere.

– Her er en del av de beste europeiske spillerne, og mange kjente navn, blant annet tidligere major-vinnere, sier han.

– Er du overrasket over prestasjonen?

– Nei, han har vist at han har et veldig høyt toppnivå, og jeg er ikke overrasket.

– Og nå skal han møte de aller beste i verden...

– Ja, og da må han ta med seg positiviteten, spille videre på den bølgen han er nå. Han kan stille med null forventninger og tenke at han starter med lik score som alle de andre – og prøver å slå så mange som mulig, sier Thorp.

US Open spilles 14.-17. juni over fire runder på Shinnecock Hills i New York.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...