ANNONSE
Annonse

«Syklistene kjører forbi i 40-sonen»

I LILLEAKERVEIEN: Her passerer den omtalte syklisten en bil som tilsynelatende holder fartsgrensen. Den andre syklisten følger så på. Foto: privat

På vei hjem opplever jeg at syklister bryter fartsgrensen og driver forbikjøring av biler som holder fartsgrensen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2018 kl 16:40

ANNONSE
Annonse

RØA/LILLEAKER: Akersposten har tidligere skrevet en kommentar om hvor ubehagelig det er å holde den nye fartsgrensen i Vækerøveien, med utålmodige bilister liggende bak. Det viser seg at også syklister kan være misfornøyd med den nye fartsgrensen.

Det startet med at vi ble liggende bak en syklist etter at han kom opp på siden av oss på Røa. Det var fredag ettermiddag og rush. I motbakken før Vækerveien går slakt nedover, ble vi liggende bak syklisten i cirka 25 km/t. På grunn av motgående trafikk var det ikke mulig å kjøre forbi, men det var ingen grunn til å fortvile.

Da vi startet på hellingen nedover Vækerøveien, ble det fart på syklisten. Jeg holdt fartsgrensen på 40 og ble raskt frakjørt av en topptrimmet kar som dro på. Litt lenger frem lå en annen bil som faktisk også kjørte litt fra oss. Likevel, i enden av sletta så legger syklisten seg utenpå bilen og kjører forbi. Det går unna. Min medpassasjer tar frem mobilen for å se om det samme skjer igjen.

Syklisten kommer i trafikk og nede ved krysset Bærumsveien ligger syklisten på langsom gli inn mot krysset i venstre fil. Han er kjapp og forsøker å kjøre forbi bilen han har på innsiden, men det går ikke. I stedet rekker han en hånd ut mot meg i høyre felt og kiler seg inn mellom meg og bilen foran. Igjen går det unna, ingen brems nedover. Inn i Lilleakerveien og lenger frem ligger en ny bil med en syklist bak seg. Vår syklist når igjen begge to og på nytt legger han seg ut og passerer bilen og får også med seg den andre syklisten, da bilfører åpenbart bremser ned for å slippe forbi. Inntil da har bilen ligget på fartsgrensen. Litt med hjerte i halsen ser jeg at det går bra med forbikjøringen med motgående trafikk.

OGSÅ BEGGE: Bilfører bremser ned når han oppdager at to syklister har større fart og vil forbi med motgående trafikk. Motlys årsak til dårlig kvalitet. Foto: Privat

Det er jo sånn at Akersposten i flere omganger har meldt om sykkelulykkker - også med personskader. Samme fredag var det en syklist som kjørte sikk sakk mellom kjøretøyene og forårsaket selv påkjørsel. Sak ble opprettet. Etter fredagens episode, er jeg overrasket over at dette stort sett går bra. Det holder med alle bilistene som bryter fartsgrensen om ikke syklistene også skal ligge utålmodig i bakspeilet.

Les også:

Smestad: To nye sykkelulykker fredag morgen

ANNONSE
Annonse