Akersposten

«Syklistene kjører forbi i 40-sonen»

I LILLEAKERVEIEN: Her passerer den omtalte syklisten en bil som tilsynelatende holder fartsgrensen. Den andre syklisten følger så på. Foto: privat

På vei hjem opplever jeg at syklister bryter fartsgrensen og driver forbikjøring av biler som holder fartsgrensen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2018 kl 16:40

RØA/LILLEAKER: Akersposten har tidligere skrevet en kommentar om hvor ubehagelig det er å holde den nye fartsgrensen i Vækerøveien, med utålmodige bilister liggende bak. Det viser seg at også syklister kan være misfornøyd med den nye fartsgrensen.

Det startet med at vi ble liggende bak en syklist etter at han kom opp på siden av oss på Røa. Det var fredag ettermiddag og rush. I motbakken før Vækerveien går slakt nedover, ble vi liggende bak syklisten i cirka 25 km/t. På grunn av motgående trafikk var det ikke mulig å kjøre forbi, men det var ingen grunn til å fortvile.

Da vi startet på hellingen nedover Vækerøveien, ble det fart på syklisten. Jeg holdt fartsgrensen på 40 og ble raskt frakjørt av en topptrimmet kar som dro på. Litt lenger frem lå en annen bil som faktisk også kjørte litt fra oss. Likevel, i enden av sletta så legger syklisten seg utenpå bilen og kjører forbi. Det går unna. Min medpassasjer tar frem mobilen for å se om det samme skjer igjen.

Syklisten kommer i trafikk og nede ved krysset Bærumsveien ligger syklisten på langsom gli inn mot krysset i venstre fil. Han er kjapp og forsøker å kjøre forbi bilen han har på innsiden, men det går ikke. I stedet rekker han en hånd ut mot meg i høyre felt og kiler seg inn mellom meg og bilen foran. Igjen går det unna, ingen brems nedover. Inn i Lilleakerveien og lenger frem ligger en ny bil med en syklist bak seg. Vår syklist når igjen begge to og på nytt legger han seg ut og passerer bilen og får også med seg den andre syklisten, da bilfører åpenbart bremser ned for å slippe forbi. Inntil da har bilen ligget på fartsgrensen. Litt med hjerte i halsen ser jeg at det går bra med forbikjøringen med motgående trafikk.

OGSÅ BEGGE: Bilfører bremser ned når han oppdager at to syklister har større fart og vil forbi med motgående trafikk. Motlys årsak til dårlig kvalitet. Foto: Privat

Det er jo sånn at Akersposten i flere omganger har meldt om sykkelulykkker - også med personskader. Samme fredag var det en syklist som kjørte sikk sakk mellom kjøretøyene og forårsaket selv påkjørsel. Sak ble opprettet. Etter fredagens episode, er jeg overrasket over at dette stort sett går bra. Det holder med alle bilistene som bryter fartsgrensen om ikke syklistene også skal ligge utålmodig i bakspeilet.

Les også:

Smestad: To nye sykkelulykker fredag morgen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...