ANNONSE
Annonse

Svindel: - Allerede fått 40 til 50 telefoner

SVINDELEN: John E. Tibballs sendte tilsynelatende ut denne e-posten. Vi har fjernet hans karakteristiske signatur. Foto: Oslo Elveforum

Styreleder i Lysakervassdragets Venner, med en kontaktliste på mer enn tusen navn over hele verden, er fortvilet over at alle disse er utsatt for svindelforsøk.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.08.2018 kl 11:14

ANNONSE
Annonse

ULLERN: Fredag morgen ba John E. Tibballs Akersposten om nødhjelp – tilsynelatende. Han sto fast i utlandet, frastjålet pass og kredittkort og ba om et lån for å komme hjem med fly. En rask sjekk av mailkonto og Tiballs velkjente signatur, viste at dette var styrelederen i Lysakervassdragets Venner. Men, det tok ikke lang tid før vi så at dette var et helt ordinært svindelforsøk, hvor ideen er å kontakte på mail for å få info om hvordan pengene skal overføres. Vi ringte Tibballs for sikkerhets skyld.

- Jeg regner med at du ringer på grunn av en epost som det ser ut som du har fått av meg, sier en lettere oppgitt Tibballs.

Det kunne vi bekrefte.

- Telefoner fra venner i flere land har ringt hele denne morgenen. Du er kanskje nummer 40 eller 50 som ringer. Jeg har dessverre, må jeg nesten si, en kontaktliste på mer enn tusen navn på kontakter over hele verden og jeg er fortvilet over for at dette har gått ut i mitt navn, sier Tibballs.

Les også: Utsatt for nettsvindel i brevform

- Hvordan tro du dette har skjedd?

- Det er ikke godt å si. Kanskje jeg har åpnet en e-post i farten som jeg ikke burde åpnet. Nå er jeg i hvert fall blitt hacket, slik at noen har fått tak i kontaktlisten min. Det er tydelig at de også har tilgang til e-post sendt ut av meg, i og med at de har brukt min spesielle signatur. Det som også er fortvilende er at jeg får ikke gått ut og advart mine bekjente nå som Microsoft har stengt kontoen. Jeg må greie meg uten de neste 24 timene.

Les også: – Klassisk form for telefonsvindel

Han sier videre at han håper ingen av hans venner og bekjente har gått på dette svindelforsøket i og med at dette er velkjent.

- Det blir ikke noen arbeidsro i dag. Jeg regner med at telefonene vil fortsette å strømme på. Jeg må bare beklage overfor alle mine bekjente og advare alle andre mot å åpne e-post som som kan se suspekt ut, sier Tiballs.

Les også:

«Skal Skøyen være et veikryss for alltid?»

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse