Akersposten

«Svaret fra byråden er direkte aldersdiskriminerende»

HOLDER IKKE: Grete Horntvedt aksepterer ikke Robert Steens forklaring på hvorfor de eldre i Sørkedalen ikke får tilgang til rosa busser.

Hun mener eldrebyråden driver aldersdiskriminering når tilbudet om rosa busser ikke skal gjelde for dem som bor i Sørkedalen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Eldrebyråd Robert Steen svarer «God dag mann, økseskaft» i Akersposten på oppfordringen fra Sørkedalen pensjonistforeningen om at de populære Rosa Bussene også skal plukke opp eldre som bor i Sørkedalen. Svaret fra byråd Steen er svært arrogant og direkte aldersdiskriminerende. En tjeneste som tilbys en gruppe i Vestre Aker, kan og skal ikke utelukke andre fordi de bor på feil sted. Nettopp fordi det er en prøveordning, burde eldre i Sørkedalen få det samme tilbudet som i resten av bydelen, slik at erfaringer om behov for tjenesten kan gjøres.

Les saken: «Uforståelig og uakseptabelt» å bli nektet rosa busser

Eller vet ikke Byråd Steen at Sørkedalen er en del av Vestre Aker? Det er udemokratisk å ikke tilby eldre i Sørkedalen og Maridalen den samme tjenesten som øvrige eldre får. Eldres stemmer ved bydels- og bystyrevalget er like gode uansett bosted i bydelen. Desto verre er det at ordningen skal utvides til å gjelde både Vestre Aker og Ullern på tvers av bydelsgrensene, men altså ikke for dem som bor i utkanten.

Det er opprørende å lese
om slik uvilje fra Robert Steen sin side til å forstå og erkjenne eldre i Sørkedalen og Maridalens behov for transporttjeneste. Transport-tilbudet her er ikke bedre enn ellers i bydelen - snarere tvert imot.

Jeg forlanger et seriøst svar fra byråd Robert om at tilbudet om Rosa Busser også skal gjelde i Sørkedalen og Maridalen for resten av prøveperioden og startes opp umiddelbart. Spørsmålet stilles gjennom Akersposten og vil bli fulgt opp med spørsmål i bystyret.

Grete Horntvedt
Leder av Oslo Senior Høyre og varamedlem til Oslo bystyre.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...