Akersposten

Straffedrama endte med tap

Linn Husebys to straffescoringer til tross, Røa Dynamite Girls gikk lørdag på sitt fjerde tap av fire mulige så langt i Toppserien med 2-3 for Sandviken. Det ble hele tre straffespark på Røabanen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

RØA: – Det var kjipt. Det er sterkt av laget å hente opp 2-0 til 2-2, men så må vi bli bedre på å holde den, da. Og kanskje score også.

Det sier Huseby.

21-åringen var svært nære ved å bli lørdagens helt da hun utlignet til 2-2 ti minutter før slutt.

Så smalt Sandvikens Maria Dybwad Brochmann inn seiersmålet seks minutter før slutt.

– Vi håpet på det, men vi må bare jobbe videre. Det blir klikk-klakk-spill, men jeg husker ikke helt hva som skjedde. Jeg må se den på nytt på video, sier Huseby.

– Dermed har sesongstarten vært bratt for de rødkledde, med fire strake tap.

– Ja, men samtidig begynner det å flate ut. Vi greier å snu 0-2 i dag, så det viser karakter og styrke, sier trener Geir Nordby.

Fra 0-2 til 2-2

Røa fikk nok en gang et litt vanskelig utgangspunkt da Sandvikens Maria Dybwad Brochmann først puttet 0-1 etter 22 minutter, før Kennya Kinda Esther Cordner fikk straffespark da hun dro seg fint gjennom Røa-forsvaret seks minutter senere.

Lisa Naalsund gjorde ingen feil fra straffemerket og satte 0-2 forbi Linn-Mari Nilsen i Røa-målet.

– Det er sånn typisk for lag som ikke har medgangen og flyten. Jeg visste at vi hadde hatt en fin uke og det var bare å ikke gi seg, sier Nordby.

Røa var ikke direkte livsfarlige foran mål i perioder, men kom til muligheter, og 35 minutter ut i matchen ble Vilde Gullhaug Birkeli felt da hun forsøkte seg på en heading.

Husebys 1-2 redusering på det påfølgende straffesparket var hun godt fornøyd med.

– Det var fryktelig deilig. Da tror jeg vi alle fikk litt mer motivasjon og var klare til å bite i fra oss, sier Birkeli.

Med 1-2 til pause slet Røa med å få til spillet like etter hvilen.

Sandviken hadde det meste av spill, sjanser og dueller.

– I starten av andre omgang var vi ikke helt skrudd på, men jeg føler at vi henter oss opp igjen, sier Vilde Gullhaug Birkeli.

– Hvorfor har dere slitt mer i andreomgangene i år?

– Jeg vet ikke om det er fordi at vi pleier å ligge under i andre omgangen og at vi mister motivasjon og trykk, men jeg synes vi har blitt bedre på det nå og at vi har øvd mye på duellspill, at vi skal være mer aggressive og trykke til i duellene. Så jeg synes vi var flinkere på det i andre omgang nå, men vi mangler fortsatt det siste lille for at vi skal klare å bite i fra oss og vinne kampen, sier Birkeli.

Likevel var Røa altså nær poeng med Husebys 2-2 scoring fra straffemerket.

Det er en kjempedeilig følelse. Vi greier å snu det og så er det viktig å fortsette med det vi holder på med. Vi blir tatt litt på senga fordi vi er litt utålmodige i noen faser der som gjør at det blir nok rom for Sandviken, som er et bra lag, og de utnytter det. Det var litt synd. Det var stor fallhøyde egentlig, sier Nordby.

Dermed endte det 2-3 på Røabanen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...