Akersposten

Støy, trafikk og nærmere 5 milliarder kroner de neste fire årene

2023: Dette er bilde av hvordan det nye Radiumhospitalet vil bli seende ut - ferdig i 2023. Bilde: LINK Arkitektur

Lesere har henvendt seg til Akersposten for å høre om hva som skjer på Radiumhospitalets tomt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2019 kl 10:55

MONTEBELLO: Det skal ha vært et informasjonsmøte om det gigantiske byggeprosjektet som planlegges på Radiumhospitalet. Arbeidet har allerede startet denne våren. Akersposten har kontaktet Helse Sør-Øst og bedt om informasjon om byggeprosjektet med konsekvenser og fremdrift. Sammen med info fra Helse Sør-Øst og funn på foretakets nettside kan Akersposten informere kortfattet om følgende.

Klinikkbygg og protonsenter

Det skal rives en stor del av dagens bygningsmasse på Radiumhospitalet for å gi plass til nytt klinikkbygg og protonsenter.

Klinikkbygget vil bli på cirka 33 000 kvadratmeter med 155 ensengsrom med bad, 10 operasjonsstuer, 53 poliklinikk- og dagbehandlingsrom samt rom for bildediagnostikk. Byggestart er planlagt i siste halvdel av 2019 og forventes sluttført i 2023. Prosjektkostnadene er estimert til 2,9 milliarder kroner.

NY HOVEDINNGANG: Her kommer ny hovedinngang til Radiumhospitalet. Skisse: LINK Arkitektur

I tillegg kommer et protonsenter på cirka 10 000 kvadratmeter med 3 behandlingsrom og forskningssenter. Samme byggestart og sluttføring som klinikkbygget. Prosjektkostnad på cirka 1,84 milliarder kroner. Protonbehandling er en type strålebehandling som er viktig for å redusere langtidsbivirkningene fra strålebehandling.

Les også: Grønt lys for nytt Radiumhospital

Ny inngang etter påske

Rivearbeider og omlegging av infrastruktur er i gang og parkering er nå henvist til områdets parkeringshus.

Byggearbeidene vil være godt merkbare for alle som ferdes på Radiumhospitalet. Byggetomta vil gjerdes inn, og det vil lages overbygde gangveier for trygg ferdsel på området. Det anbefales at alle som skal hit fra etter påske 2019 og utover beregner litt ekstra tid til å finne frem. Det blir blant annet ny hovedinngang under byggeperioden. Se skisse under.

Les også: Weidemann-verk reddet før riving på Radiumhospitalet

ETTER PÅSKE: Ny midlertidig hovedinngang. Skisse: Helse Sør-Øst

Det må beregnes påvirkninger på nabolaget når det gjelder byggetrafikk og logistikk, samt støy de neste fire årene.

Disse er oppgitt som kontaktpersoner i Helse Sør-Øst:

Prosjektsjef Pål Høylie ▪ Epost: Pal.Hoylie@sykehusbygg.no

Samhandlingsansvarlig Hanne Torp Smehaug ▪ Epost: hanne.torp.smehaug@sykehusbygg.no

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...