Akersposten

Stort smitteutbrudd på Ullern helsehus – én er død

Det er flere smittetilfeller tilknyttet Ullern helsehus (oppe til venstre i bildet) den siste tiden. En person er død med korona-smitte på sykehjemmet. Det er ikke smitte på sBildet er fra 2017, da helsehuset og Ullernhjemmet var nytt. Foto: Omsorgsbygg

En hjemmeboende pasient er død etter at det har vært et større korona-smitteutbrudd ved Ullern helsehus.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2021 kl 18:25

ULLERN: En hjemmeboende pasient er død på Kommunal covid-19 behandlingsenhet (KCB). Pasienten døde lørdag 28. august. Pasienten var syk med covid-19 før innleggelse på KCB. Pasienten var overført fra Ullern helsehus hvor det er et pågående smitteutbrudd.

Det skriver Sykehjemsetaten i en pressemelding tirsdag.

Smitteutbrudd på Ullern helsehus

Smitten øker i samfunnet. Som tidligere i pandemien fører det til at smittepresset øker inn mot helsehus og sykehjem i Oslo. De siste ukene har det vært nærmere 60 nye smittetilfeller hos medarbeidere, beboere og pasienter. Dette skjer selv om vaksinasjonsdekningen er svært høy.

Det er nå et smitteutbrudd på Ullern helsehus. Siden 19. august har det gjennom grundig smittesporing oppdaget smitte hos 18 hjemmeboende pasienter som har midlertidig opphold på helsehuset. I tillegg er det oppdaget smitte hos fire pasienter etter at de hadde blitt overført fra helsehuset til enten eget hjem eller andre institusjoner. Det er også 10 medarbeidere som har blitt smittet.

– De aller fleste smittede er fullvaksinerte og har ikke symptomer. Smitten er i hovedsak oppdaget som følge av omfattende testing av alle medarbeidere og pasienter. Pårørende som har vært på besøk, oppfordres til å teste seg. Det er innført midlertidig besøksforbud på helsehuset som vurderes fortløpende. Det er også innført forsterket smitteverntiltak ved at alle medarbeidere bruker munnbind og visir, sier etatsdirektør Helge Jagmann i Sykehjemsetaten.

Det er ikke smittetilfeller på Ullernhjemmet som ligger i tilknytning til Ullern helsehus.

– Det er høy vaksinasjonsdekning i Oslo, og de fleste smittetilfellene vi oppdager i våre tjenester, er hos fullvaksinerte. På sykehjemmene er det kun 27 av rundt 3400 beboere som er uvaksinerte. De aller fleste hjemmeboende pasientene som legges inn på helsehusene, er også vaksinerte. Også blant medarbeidere i Sykehjemsetaten er det høy vaksinasjonsdekning, sier Jagmann.

Totalt 36 medarbeidere har testet positivt siden 16. august. De er fordelt på 20 institusjoner.

Totalt 6 beboere og 22 pasienter har testet positivt siden 16. august. De er fordelt på seks institusjoner.

LES OGSÅ: Tirsdag: Smitterekord i Ullern og Vestre Aker

Fakta

Status smitte på sykehjem og helsehus rapportert 30. august 2021 siden pandemiens start:

  • Det er for tiden 34 medarbeidere som er smittet med covid-19. De er fordelt på 21 institusjoner. 36 medarbeidere er i karantene. 15 beboere er smittet med covid-19. De er fordelt på fem institusjoner.
  • Fra midten av mars 2020 er det gjennomført over 28.000 tester av beboere og over 49.300 tester av medarbeidere.
  • På Kommunal covid-19 behandlingsenhet (KCB) for hjemmeboende pasienter med påvist covid-19-smitte før innleggelse er det nå åtte inneliggende pasienter.
  • 27 covid-19-syke pasienter ved KCB er døde.
  • 60 beboere på sykehjem som var syke med covid-19, er døde. (3 av disse døde på sykehus)
  • 7 covid-19-syke pasienter på helsehus er døde (6 av disse er innrapportert fra Oslo universitetssykehus)
  • På institusjonene er det rundt 4000 beboere og pasienter, og rundt 10.000 medarbeidere. Det er 38 langtidshjem (sykehjem) og fire helsehus i Oslo.

Kilde: Sykehjemsetaten

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...