Akersposten

Stort møte om knutepunktfortetting i småhusområdene

I og med at en rekke områder, blant annet i bydelene Ullern og Vestre Aker, av byrådet er tatt ut til sterk bymessig fortetting, bør møtet onsdag 22. november være av interesse.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.11.2017 kl 16:52

OSLO: Onsdag 22. november, klokken 19.00, arrangerer foreningen INTBAU Scandinavia sammen med velforeninger og lokale aksjonsgrupper, et debattmøte om fortetting ved knutepunkter i Oslo, særlig i småhusområdene.

Tittelen på møtet er: Knutepunktfortetting i Oslo: Hvor er de gode forbildene? Møtet holdes i Musikk- og Scenehuset, Christiania torg 1, i byens gamle rådhus oppført i 1641. Det er åpent for alle og gratis adgang.

"Beboeropprør i Oslos bydeler"

I invitasjonen til møtet står det: «Beboere i mange bydeler er i opprør mot det de opplever som en brutal og ødeleggende fortetting av velfungerende nabolag. Vi spør hva slags fortetting beboerne vil kunne støtte.»

Les også: Bydelsutvalget sier nei til Skanskas planer

Disse vil tale under møtet:

Byrådssekretær Rasmus Reinvang (MDG) vil informere om byrådets aktuelle planer for fortetting, og om det vurderes revisjon av foreliggende vedtak på grunn av stor motstand.

Byantikvar Janne Wilberg vil ta opp kulturminneverdier som det bør tas hensyn til ved fortettingen.

Les også: Gammel bebyggelse ved Røakrysset kan stå i veien for utbygging

Hroar Møthe fra "Beboeraksjon Oslo - Bevar byens nabolag" vil tale om aksjonens krav om en ny fortettingspolitikk på stedets og befolkningens premisser. 23 velforeninger og nærmiljøaksjoner over hele Oslo er med i denne aksjonen.

Les også:

Sammen står vi sterkere

Beboergrupper i Oslo i opprør mot rådhuset

Christine Nuland fra Oslo Velforbund vil delta i debatten

Den nederlandske arkitekten Peter Drijver fra firmaet Scala Architecten skal sammen med norske arkitekter presentere forslag til en bedre tilpasset og mer harmonisk fortetting i Oslos småhusområder.

Sivilarkitekt Arne Sødal vil presentere forslagene. Han har vært faglig leder under en rekke plansmier i norske kommuner, bl.a. på Majorstuen (oppdragsgiver PBE) og i Bjørvika (oppdragsgiver Bydel Gamle Oslo).

Geir Rognlien Elgvin, styremedlem i Oslo Havn, styreleder i Oslo og Akershus elbilforening og driftsstyremedlem på Ruseløkka skole vil også delta i panelet.

Plan- og bygningsteaten i Oslo kommune er invitert til å delta i paneldebatten.

Det blir også innlegg fra salen.

Les mer om møtet og temaer på arrangørens Facebookside

Les også:

Byggeprosjekt I Ullernåsen ble avvist

Røa/Hovseter, Montebello og Borgen blir nye store fortettingsområder

Utbygger har kjøpt opp hele kvartalet på Montebello

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...