ANNONSE
Annonse
Akersposten

Storslått gave til Lilleaker-korps

Lilleaker skolekorps blir en attraksjon rikere når c-tubaen blir tatt i bruk. Nå er finansieringen ordnet. Foto: Lilleaker skolekorps

– Korpset har ønsket seg en slik i mange år, men en så stor investering har vi aldri hatt mulighet til å finne penger til.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.05.2018 kl 12:15

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Det sier Lilleaker skolekorps’ leder, Kristin Svanqvist, til Akersposten. Og det hun snakker om, er ikke hva som helst. Korpset har nemlig fått hele 100.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til en en stor C-tuba.

– VI har i mange år systematisk arbeidet for å heve det musikalske ferdighetsnivået. De siste årene viser at denne satsningen har gitt resultater med gode plasseringer i underholdningskampen og distriktsmesterskapet, sier Svanqvist.

– Store musikkinstrumenter som tuba og annen grovmessing, er viktige faktorer for å få dybde og et mer spennende musikalsk uttrykk. Samtidig med utviklingen av det musikalske nivået er våre musikanter både blitt flere og eldre – noe som også muliggjør å ta i bruk slike store instrumenter.

Saken fortsetter under bildet.

C-tuba

– Vi er svært takknemlige for denne fantastiske gaven vi har fått fra Sparebankstiftelsen DNB og gleder oss til mange gode musikkopplevelser fremover, sier korpslederen.

Lilleaker skoles musikkorps skal naturligvis spille både 16. og 17. mai, blant annet i skolens eget tog i nærmiljøet på Lilleaker. Korpset kan også oppleves live på Lilleaker musikkfestival lørdag 9. juni på CC Vest.