Akersposten

Storseier mot tre keepere!

Therese Sessy Åsland kom på scoringslisten mot Medkila, som fremdeles er et bunnlag etter å ha besøkt Røabanen søndag. Arkivfoto

Selv uten Lisa Marie Utland var Røa klart best mot bunnlaget fra Harstad. Men en kollisjon i andre omgang ble avgjørende.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 16:06

Røa – Medkila 4-0

RØA: Medkila har greid å holde Røa til uavgjort før, spesielt på Røabanen. Om man legger til at Røa har tre tap på rad hjemme og at storscoreren Lisa Marie Karlseng Utland var skadet, var det borget for en spennende kamp. I stedet fikk vi se en kamp der Røa kontrollerte og Medkila parkerte -– helt til Iversen og Kufeld kolliderte.

Dominerte spillet, manglet uttellingen

Med Ina Skaug på topp som erstatning for en skadet Utland var Røa aggressive ut fra start. I det femte minutt fant Therese Sessy Åsland Vilde Hasund glimrende med et skudd, men keeper reddet glimrende skuddet fra noe skarp vinkel. Deretter limte Røa seg fast i Medkilas målgård.

Det ga uttelling etter hvert. I det niende minutt headet Vilde Hasund til Therese Sessy Åsland som smalt til i stangen fra skarp vinkel.

Medkila hadde et raskt og mislykket forsøk som gikk inn til Kirvil Schau Odden. Hun sparket til Gunnhild Herregården, som fant Katrine Winnem Jørgensen på midtbanen. Hun dyttet ballen til Therese Sessy Åsland, som glimrende frispilte Vilde Hasund. Hasund fant den lille plassen mellom Medkilas forsvarsspiller Sigrun Linaker Dybvik og keeper Megan Kufeld, og så sto det 1-0 til hjemmelaget, helt etter spillets gang.

Så ble det merkelig nok helt stopp. Medkila virket riktignok bare høflig interessert i å utlikne, og Røa var i begynnelsen giftige, men så ebbet det ut. Det hjalp ikke at det så ut til å være komplett rullering om plassene. For eksempel var Winnem Jørgensen midtspiss en god stund, mens Åsland gjorde mest på midtbanen. Vilde Hasund ble igjen på topp, men hun ble ofte svært alene, og pasningene var det så som så med. Men om Røa ikke lyktes i å avslutte, lyktes ikke Medkila engang i å skape noe. Røa ledet fortjent, men dette var ingen topp-omgang.

Keeperkrise sikret målkalas

I andre omgang var Røa tøffe fra start, og tydeligvis ikke fornøyd med ettmålsledelse. Medkilas forsøk var godt kontrollert av Røas forsvar, og også midtbanen gikk mer og mer i favør Røa. Dessverre ville det ikke seg på topp. Kommunikasjonen mellom angrepsspillerne var ikke all verden, og det endte ofte med litt uklare avslutninger og spurter som kom i seneste laget.

I en av dem kolliderte Marita Holmen Iversen med Medkilas keeper. Kufeld måtte ut, og utespilleren Kristine Kjellsrud Amundsen fikk oppdraget å stå i mål. Hun fikk en ilddåp. En håpløs tellefeil fra forsvaret til Medkila gjorde at Therese Sessy Åsland hadde hele venstresiden for seg selv. Holmen Iversen fant henne med en utsøkt pasning, og alene mot keeper driblet hun seg forbi og satte ballen i åpent mål. Dette var ikke Amundsens feil, men vi tror Kufeld hadde vært mer offensiv og brukt hendene mer.

Det andre baklengsmålet vekket Medkila, og de kom oftere med. Avslutningene manglet også for dem, men viljen var der. Dette betydde at vi fikk en mer åpen og spennende kamp med raskere ballflytting og flere kontringsforsøk. Røa var igjen nære i det 75. minutt da Marita Holmen Iversen kom fint rundt på venstresiden og slo over, men Vilde Hasund greide ikke å få helt susen på avslutningen.

Det gjorde derimot Nora Byom Nilssen i det 78. minutt. Hasund la et frispark mot stolperoten, den ble klarert ut til Byom Nilssen, som dempet ballen på brystet og skjøt et relativt løst, men godt plassert skudd i mål. Igjen har vi en liten følelse av at Kufeld hadde tatt den – om hun hadde vært på banen.

Amundsen hadde ikke dagen som keeper, og det ble helt slutt for henne da hun i det 84. minutt kom for sent inn i en duell mot Katrine Winnem Jørgensen på Røas høyreside. Amundsen fikk direkte rødt kort, og Røa fikk straffe. Fanny Johansson fikk som oppgave å være keeper. Hun sto litt for langt til høyre for midten, og Gunhild Herregården utnyttet det og satte straffen helt til venstre i mål. Johansson var på den, men det hjalp lite.

Sitter ikke helt foran

Røas seier var fortjent, og om firemålsseier er litt flatterende, skapte ikke Medkila noe som helst å snakke om. At jentene begynner å score er også udelt positivt. I tillegg eksperimenterte Geir Nordby med spillerne og ga Tuva Espås og Sunniva Wiencke spilletid. Dette er bra, og mye verdifullt kan tas med videre.

For Medkilas del var dette et sorgens kapittel. Fire baklengsmål er ille, men det verste for dem er vel at Røa spilte dem så passive at de ikke lyktes å skape stort. Skal de unngå nedrykk, må de skape mer fremover.

Røa viser bedring i forsvar, og her holdt jentene hodet kaldt i nitti minutter. Får vi mer av det, kan Røa endelig etablere seg på øvre halvdel med sikte på medalje. Likevel er ikke angrepet oljet godt nok og midtbanen mangler en siste finpuss. Så er jentene klare til å ta imot alle.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...