ANNONSE
Annonse
Akersposten

Storseier gir Aker håp

Aker Topphåndball vant stort på hjemmebane sist helg. Foto: Sverre Thomas Amundsen

De første ni kampene har gitt fire seire og fem tap for Aker Topphåndball. – Målet er å stabilisere seg på midten av tabellen, sier trener Vigdis Holmeset.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.11.2017 kl 08:51

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MAKRELLBEKKEN: Aker Topphåndball, som er elitesatsingen på kvinnehåndball i Njård og Ullern IF, er et ferskt lag. Første gang klubben så dagens lys, var våren 2016, og den første sesongen på nest øverste nivå i norsk håndball, 1. divisjon, ga en respektabel sjetteplass blant 12 lag.

Mange nye spillere – og trenerbytte

Før denne sesongen forsvant omtrent halve laget, flere av spillerne til gode klubber i Eliteserien. Dermed måtte laget nesten bygges opp fra bunn igjen. Treneren Morten Larsen var blant dem som fortsatte etter fjorårets sesong, men han forsvant ut av døren tidlig i november, da han overtok jobben som sportslig leder i Oppsal.

Dermed rykket Henrik Wilhelmsen, tidligere Njård-trener, inn I trenerteamet. Han er nå trener sammen med kollega Vigdis Holmeset.

Styreleder i Aker TH, Sverre Thomas Amundsen, sier til Akersposten at det ikke var noen dramatikk i treneravgangen.

– Vi fant ut at det var greit å slippe ham med én gang. Han er en fantastisk fyr, en redelig og flott mann. Men tankemessig kan man ikke sitte som sportslig leder i en annen klubb og fremdeles trene Aker, sier han.

Storseier etter god timeout

Hjemmekampen mot Grane Arendal søndag ble dermed ledet av Wilhelmsen og Holmeset, og det skulle vise seg å gå veldig bra. Laget kom fra et bortetap mot Fana, lag nummer to i serien. Der spilte Aker så bra at ettmålstapet kom på straffekast til Fana i siste spillesekund.

Dermed hadde de en god porsjon selvtillit før hjemmekampen mot Grane.

– Vi skulle vise hjemmepublikumet at vi hører hjemme høyere opp på tabellen og var enige om at vi skulle ta med oss det positive inn i kampen mot Grane, sier en av spillerne, Amélie Ramm, til Akersposten. Hun forteller at det sto 8-8 etter 17 minutters spill. Da ga Wilhelmsen beskjed om at laget trengte en timeout.

– Det var åpenbart noen kloke ord og gode justeringer som ble gjort, for derfra dro laget i fra og gikk til pause med ledelse 15-11, sier Ramm.

Etter pause så Aker-jentene seg ikke tilbake og stormet frem til en solid 36-25-seier.

Denne gang var det Karoline Lund som ble lagets toppscorer, med 10 mål. Ellers scorte Henriette Ekeland Svenningsen syv mål, Maiken Kavli fire mål, Katinka Haltvik tre mål, Marielle Daae Nordvang tre mål, Marielle Martinsen to mål, Julie Aspelund Berg to mål, Zoë van der Weel to mål, Amélie Ramm to mål og Sofie Tangen Syvertsen ett mål.

– Godt i gang

Trener Holmeset er godt fornøyd med seieren. Hun forteller at ting begynner å falle på plass.

– Da vi begynte sesongen, hadde vi med åtte spillere som ikke var med i fjor. Dermed blir det litt nykomposisjon. Det har tatt tid å få kabalen til å gå opp, sier hun.

Målet er å stabilisere seg på midten på tabellen. Det er en del ting å jobbe med i en så ny klubb, og det er mye som skal falle på plass, sier Holmeset.

– Hva syns du om potensialet i laget?

– Det er stort potensiale, og jeg syns vi er godt i gang. Det er mange som jobber hardt og godt i denne klubben. Jeg har veldig stor tro på Aker, sier Holmeset, som har flere år bak seg i Stabæk håndball. Hun er dessuten trener for det norske juniorlandslaget, som spiller kamper i Bergen kommende helg. Der er to Aker-spillere med, Karoline Lund og keeper Rakel Gårå.

Marielle Daae Norvang, Akers yngse spiller, født i 2000, skal være med ungdomslandslaget i kamper mot Spania, Portugal og Sverige.

Neste kamper

Neste seriekamp for Aker TH er borte mot bunnlaget Gjøvik, som følges av hjemmekamp mot Rælingen (nummer fire i serien) i Njårdhallen onsdag 6. desember klokken 19.

Nøkkelord