Akersposten

Storseier gir Aker håp

Aker Topphåndball vant stort på hjemmebane sist helg. Foto: Sverre Thomas Amundsen

De første ni kampene har gitt fire seire og fem tap for Aker Topphåndball. – Målet er å stabilisere seg på midten av tabellen, sier trener Vigdis Holmeset.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.11.2017 kl 08:51

MAKRELLBEKKEN: Aker Topphåndball, som er elitesatsingen på kvinnehåndball i Njård og Ullern IF, er et ferskt lag. Første gang klubben så dagens lys, var våren 2016, og den første sesongen på nest øverste nivå i norsk håndball, 1. divisjon, ga en respektabel sjetteplass blant 12 lag.

Mange nye spillere – og trenerbytte

Før denne sesongen forsvant omtrent halve laget, flere av spillerne til gode klubber i Eliteserien. Dermed måtte laget nesten bygges opp fra bunn igjen. Treneren Morten Larsen var blant dem som fortsatte etter fjorårets sesong, men han forsvant ut av døren tidlig i november, da han overtok jobben som sportslig leder i Oppsal.

Dermed rykket Henrik Wilhelmsen, tidligere Njård-trener, inn I trenerteamet. Han er nå trener sammen med kollega Vigdis Holmeset.

Styreleder i Aker TH, Sverre Thomas Amundsen, sier til Akersposten at det ikke var noen dramatikk i treneravgangen.

– Vi fant ut at det var greit å slippe ham med én gang. Han er en fantastisk fyr, en redelig og flott mann. Men tankemessig kan man ikke sitte som sportslig leder i en annen klubb og fremdeles trene Aker, sier han.

Storseier etter god timeout

Hjemmekampen mot Grane Arendal søndag ble dermed ledet av Wilhelmsen og Holmeset, og det skulle vise seg å gå veldig bra. Laget kom fra et bortetap mot Fana, lag nummer to i serien. Der spilte Aker så bra at ettmålstapet kom på straffekast til Fana i siste spillesekund.

Dermed hadde de en god porsjon selvtillit før hjemmekampen mot Grane.

– Vi skulle vise hjemmepublikumet at vi hører hjemme høyere opp på tabellen og var enige om at vi skulle ta med oss det positive inn i kampen mot Grane, sier en av spillerne, Amélie Ramm, til Akersposten. Hun forteller at det sto 8-8 etter 17 minutters spill. Da ga Wilhelmsen beskjed om at laget trengte en timeout.

– Det var åpenbart noen kloke ord og gode justeringer som ble gjort, for derfra dro laget i fra og gikk til pause med ledelse 15-11, sier Ramm.

Etter pause så Aker-jentene seg ikke tilbake og stormet frem til en solid 36-25-seier.

Denne gang var det Karoline Lund som ble lagets toppscorer, med 10 mål. Ellers scorte Henriette Ekeland Svenningsen syv mål, Maiken Kavli fire mål, Katinka Haltvik tre mål, Marielle Daae Nordvang tre mål, Marielle Martinsen to mål, Julie Aspelund Berg to mål, Zoë van der Weel to mål, Amélie Ramm to mål og Sofie Tangen Syvertsen ett mål.

– Godt i gang

Trener Holmeset er godt fornøyd med seieren. Hun forteller at ting begynner å falle på plass.

– Da vi begynte sesongen, hadde vi med åtte spillere som ikke var med i fjor. Dermed blir det litt nykomposisjon. Det har tatt tid å få kabalen til å gå opp, sier hun.

Målet er å stabilisere seg på midten på tabellen. Det er en del ting å jobbe med i en så ny klubb, og det er mye som skal falle på plass, sier Holmeset.

– Hva syns du om potensialet i laget?

– Det er stort potensiale, og jeg syns vi er godt i gang. Det er mange som jobber hardt og godt i denne klubben. Jeg har veldig stor tro på Aker, sier Holmeset, som har flere år bak seg i Stabæk håndball. Hun er dessuten trener for det norske juniorlandslaget, som spiller kamper i Bergen kommende helg. Der er to Aker-spillere med, Karoline Lund og keeper Rakel Gårå.

Marielle Daae Norvang, Akers yngse spiller, født i 2000, skal være med ungdomslandslaget i kamper mot Spania, Portugal og Sverige.

Neste kamper

Neste seriekamp for Aker TH er borte mot bunnlaget Gjøvik, som følges av hjemmekamp mot Rælingen (nummer fire i serien) i Njårdhallen onsdag 6. desember klokken 19.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...