Akersposten Media

Akersposten

Anne Haabeth Rygg fra Ullern kan rykke opp som leder

LEDERBYTTE: Mandag blir det avgjort om Øystein Sundelin blir erstattet av Anne Haabeth Rygg. Foto: Oslo kommune/Sturlason

Det er et splittet Høyre i bystyret som mandag skal avgjøre om Høyres gruppeleder i bystyret, Øystein Sundelin skal kastes.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.01.2021 kl 17:43

OSLO: Sundelin blir anklaget for løgn og ukultur, samt for å ha prioritert egen venn i ansettelsesprosess, skriver VG. Over 20 av 33 medlemmer og varamedlemmer i Oslo Høyre bystyregruppe har signert et forslag om å kaste dagens gruppeleder, Øystein Sundelin, og erstatte ham med nåværende nestleder Anne Haabeth Rygg.

«Årsaken til dette er at nåværende gruppeleder etablerer en ukultur som undergraver den gjensidige tilliten som bystyregruppen er avhengig av», skriver de i dokumentet, som VG har fått tilgang til.

Sundelin bestrider påstandene på det sterkeste og mener at forsøket på å kaste han bunner i politisk uenighet, blant annet når det gjelder bymiljøpolitikk. Han tok over som gruppeleder etter Eirik Lae Solberg i oktober 2019.

Solberg er ikke enig i dette og mener at det har oppstått en ukultur rundt Sundelin.

– Det er en ulykkelig situasjon som jeg virkelig hadde ønsket at vi kunne slippe, men jeg har etter hvert innsett at vi er nødt til å handle. Et flertall av medlemmene og varamedlemmene har kommet til at vi må bytte ut gruppelederen i vår bystyregruppe, sier Solberg til VG.

Det er nestleder i bystyregruppen, Anne Haabeth Rygg, fra Ullern Høyre, som eventuelt vil rykke opp som leder.

Etter planen skal bystyregruppen behandle saken førstkommende mandag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...