Akersposten

Stor støtte til HTKs anleggsplaner

HTK har i mer enn 10 år hatt et ønske om å flytte anlegget sitt til Bautatomten på Midtstuen. MDG-byråd Arild Hermstad og resten av byrådet vil det nå annerledes. Klubben har satt i gang en underskriftskampanje på Underskrift.no.

Holmenkollen Tennisklubb har lagd en underskriftskampanje for sine planer om tennisanlegg på Midtstuen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.11.2020 kl 14:52

MIDTSTUEN: «Uten forvarsel har Byrådet bråsnudd og sier nei til prosjektet. Barn, idrett, frivillighet, skole og lokaldemokrati ofres til fordel for ren symbolpolitikk. Vi krever at politikerne står ved sine løfter og gir saken en skikkelig og fair behandling.»

Det skriver Holmenkollen Tennisklubb, som har lagd en underskriftskampanje på Underskrift.no. Kampanjen ble startet torsdag kveld, 5. november, og i 12-tiden dagen etter har kampanjen samlet nærmere 1700 underskrifter.

Det var i august i år fungerende byutviklingsbyråd Arild Hermstad (MDG) med meldingen om at byrådspartiene har snudd rundt i saken. Fra å gi sin støtte ved flere anledninger gjennom blant andre byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG), senest i juni i år, har nå altså byrådspartiene Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne bestemt seg for å sette foten ned og nekte HTK å flytte tennisanlegget sitt fra Bjørnveien ved Gressbanen til Bautatomten på Midtstuen.

Flere naboer – og Fylkesmannen har uttalt seg negativt om å lage helårs tennisanlegg på fem mål av den 19 mål store Bautatomten, og til tross for byrådets helomvending i saken, kjemper HTK videre. I forbindelse med underskriftskampanjen skriver klubben blant annet:

«Med full støtte fra Bydelen og vedtak i Bystyret har Holmenkollen Tennisklubb i 10 år jobbet med planer for å bygge et idrettsanlegg på deler av Bautatomten på Midtstuen. Her får Midtstuen skole kroppsøvingsareal og mer enn 1.000 barn vil bruke anlegget hver eneste uke. Anlegget vil ikke koste kommunen én krone. Stier og grøntdrag opprettholdes. Bydelen har skaffet erstatningsareal for det friområdet som beslaglegges. Alle andre klagegrunner er avvist av Fylkesmannen. I tillegg frigjøres klubbens tomt i Bjørnveien til annet bruk.»

Her finner du underskriftskampanjen.

Her er noen av debattinnleggene om temaet på Akersposten:

"Er det greit å si nei til barn og unge som vil drive med idrett?"

"Fakta om tennisanlegg på Bautatomten"

"Tiden er ikke inne for å ta mer av Oslos grøntområder"

"Symbolpolitikk trumfer barn, idrett, frivillighet og lokaldemokrati"

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...