Akersposten

Smitteutviklingen går i forskjellig retning:

Stor smitte blant de yngste i denne bydelen

STOR FORSKJELL: Det en helt forskjellig smitteutvikling i de to bydelene, hvor de minste står for en fjerdedel av smittetilfellene i Bydel Ullern. Utsnitt fra kart: Beredskapsetaten

Smitteutviklingen i de to bydelene Ullern og Vestre Aker går i riktig retning, selv om smitten er svært ulikt fordelt på aldersgruppene i de to bydelene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.04.2021 kl 13:53

ULLERN/VESTRE AKER: Bydel Ullern (cirka 35 000 innb.) har en svak stigning av registrerte smittede de siste tre dagene (3-5-6), mens Bydel Vestre Aker (cirka 50 000 innb.) har en nedgang i antall smittede (7-4-3).

Vestre Aker er per 2. april den bydelen som har det laveste antall smittede per 100 000 de siste 14 dagene med 119 smittede. (234,2 per 100 000). Så følger Nordstrand (301,2 per 100 000) med Ullern like bak med 114 smittede siste 14 dager (329,8 per 100 000).

De yngste

Det som skiller Ullern fra de andre bydelene, er det store antallet smittede i aldersgruppen 0-9 år de siste 14 dagene. Hele 25 prosent av de smittede befinner seg her (28 av 114). I Vestre Aker er det bare 9 prosent som er registrert smittet i denne aldersgruppen (11 av 119). I Vestre Aker er det derimot aldersgruppen 30-39 år som har flest smittede (29 av 119), som utgjør nesten 25 prosent av de smittede. I Ullern er 15 prosent i denne aldersgruppen smittet.

Les også: Var nær kollaps – dette er situasjonen nå

De eldste

Smittetviklingen blant de eldste går riktig vei. Ingen over 80 år er registrert smittet i de to bydelene de siste 14 dagene. Slår vi sammen aldersgruppene 60-69 år og 70-79 år er det «bare» 15 som er smittet i de to bydelene sett under ett.

Nabobydelen Frogner har for øvrig en helt annen smitteutvikling igjen. Der er det i aldersgruppen 20-29 år hvor smitten er bemerkelsesverdig høy, selv om denne bydelen med sin alderssammensetning skiller seg ut fra Ullern og Vestre Aker. Hele 38 prosent er registrert smittet i denne aldersgruppen de siste 14 dagene (96 av 253).

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...