Akersposten

Stor boligaktør planlegger omfattende utbygging i vest

ALTERNATIV 2: Dette er ett av alternativene til utbygging av området. Skisse: ARCASA Arkitejter

Ikke før hadde byrådet pekt ut et nytt utviklingsområde for bymessig fortetting, tett på Røa sentrum, så kommer Fredensborg Bolig med eier Ivar Erik Tollefsen opp med en plan som dekker hele området.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.12.2018 kl 13:18

RØA: Fredensborg Bolig har bedt Plan- og bygningsetaten om forhåndskonferanse. Selskapet har planer om å bygge ut området fra der hvor RøhneSelmer har kombinert verksted og bilsalg og hele strekket langs Sørkedalsveien, til der Sørkedalsveien møter Griniveien.

Følg saken på Plan- og bygningsetatens nettside

Eksakt samme område

I juni i år la byrådet frem en revidert utgave av forslag til ny kommuneplan, hvor nye områder for bymessig fortetting ble tatt inn. Blant disse er eksakt det området som Fredensborg Bolig vil bygge ut.

Les saken: Har bestemt seg for hvilke områder som skal fortettes

SAMME OMRÅDE: Byrådet tok dette området inn i forslaget til kommuneplan, egnet for bymessig fortetting. Det er eksakt det samme området som Fredensborg Bolig vil bygge ut.

Les også:

Småhusbebyggelsen på Hovseter/Huseby kan fortettes likevel

Ulike planer og tidligere reguleringer skaper forvirring

Fredensborg bolig er også involvert i det såkalte trekantkvartalet, Montebello Terrasse. Her ble det av nabolaget reist kritikk mot PBE og byrådet, da dette området ble foreslått til bymessig fortetting, etter at utbygger hadde kjøpt opp de fleste tomtene i det samme området.

Les også: Utbygger har kjøpt opp hele kvartalet på Montebello

Fire alternativer

Foreløpig er det bare vedlagt skisser i saken, med fire ulike alternativer på hvordan området kan utvikles. I forbindelse med skisser av den største utnyttelsen er det snakk om 6 etasjer på den høyeste delen, med avtrapping mot Sørkedalsveien. Se de øvrige alternativene i bildekarusellen. Alle skisser er gjort av ARCASA arkitekter.

I forbindelse med bestillingen skriver søker blant annet: Vi har vurdert at prosjektet må gjennom en detaljregulering. Området ligger innenfor avgrensning for stasjonsnært område for Røa. I vedlegg til kommuneplan defineres området som utviklingsområde ved kollektivknutepunkt og området prioriteres som stasjonsnært område (vedlegg av 05.04.17). Vi har videre vurdert at norm for uteoppholdsareal - områdetype 3 legges til grunn for utnyttelsen.

LANGS SØRKEDALSVEIEN: På høyre side av Sørkedalsveien, opp til der Sørkedalsveien møter Griniveien, planlegges ny bebyggelse. Foto: Vidar Bakken

I hardt vær

Fredensborg Bolig AS, er 100 prosent eid av Fredensborg AS, som igjen er eid av Ivar Erik Tollefsen. Hans selskaper er blant de store aktørene i eiendomsmarkedet. Fredensborg AS og milliardær Ivar Tollefsen er i hardt vær etter gransking, søksmål og politianmeldelse, skriver nettavisen.no. Det dreier seg blant annet om at selskapet har glemt å melde inn leiegårder i Oslo som kunne vært tatt på kommunalt oppkjøp og søksmål på grunn av brudd på eierseksjonsloven.

Les også:

Terrasserte hagehus på Montebello

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...