ANNONSE
Annonse

Stoppestedet blir større og enda bedre

Tegningene er klare, og byggestart før sommeren. Giske Edvardsen, Runa Granlund og Carina Dybdahl er svært fornøyd både med aktivitetene på Stoppestedet, og at Mustad Eiendom utvider aktivitetssenteret til stor glede for både barn, ungdom og eldre. Foto: Reidar Martinsen

– Her få vi fasiliteter som vil ivareta alle våre virksomheter på en enda bedre måte enn i dag, sier daglig leder på Stoppestedet, Runa Granlund.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2017 kl 13:43

ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Bygget er 100 år gammelt. Utvendig bærer det på litt preg av det – dog uten å være i dårlig forfatning. Innendørs derimot er det et yrende og nyskapende liv fra morgen til kveld. Stoppestedet på Lilleaker har i 15 år vært aktivitetssenter i Ullern Bydel for gammel og ung. Nå skal det utvides og bli enda bedre.

Avdelingssjef i Ullern Bydel, Giske Johnsen Edvardsen, er like blid som mai-solen når hun forteller om det skal skje på Stoppestedet.

– Ja, her få vi fasiliteter som vil ivareta alle våre virksomheter på en enda bedre måte enn i dag, sier hun. – Tilbygget som har byggestart om kort tid, får en grunnflate på 130 kvadratmeter, får to etasjer og sågar en kjellerstue. Den siste er eksklusivt for ungdom.

Bredt tilbud

Stoppestedet er et samlingssted for både gamle og unge. På dagtid er det seniorene som inntar kafeen i bygget, og som kan delta på kurs både i data og språk. Jevnlig holdes også foredrag her – med en rekke forskjellige temaer. Ettermiddag og kveld rykker barn og ungdom inn, og da handler det om alle type relevante aktiviteter – inkludert konserter i Stoppestedets storstue.

– Vi er veldig fornøyd med Stoppestedet, fortsetter Giske. – Jeg tror vi kan si at vi her har et tilbud som de fleste andre bydeler i Oslo misunner oss. Vi har hele tiden hatt et godt samarbeid med Mustad Eiendom, som eier bygget. Det er da også Mustad som står for utvidelsen her – Bydel Ullern er kun leietager, sier Giske Johnsen Edvardsen.

Daglig leder på Stoppestedet er Runa Granlund. Hun sier at uten alle de som frivillig stiller opp, så ville man ikke kunne drifte Stoppestedet på en skikkelig måte.

– Vi er helt avhengig av de frivillige, forteller hun til Akersposten.no. – Vi har opp mot 70 frivillige, som gjør alle type jobber her. Ikke minst er de involvert i transport av bydelens eldre – både til og fra Stoppestedet, men også til lege, til CC Vest og andre steder. Transportoppdragene koordineres herfra, sier Granlund.

– Vi synes det er flott at vi her på Stoppestedet har et sambruk mellom eldre og de unge. Størst utfordringer er det selvsagt å holde styr på og organisere alle barna som kommer hit på arrangementer. I mars hadde vi for eksempel 500 unge og eldre innom hver eneste uke. Vi har hatt 170 barn inne på én og samme kveld. Det sier seg selv at det er en stor utfordring. Vi må da også innkalle ekstra med hjelp når vi har så mange innom her på en gang, sier Runa Granlund.

Staselig venterom med variert historie

Tilbygget skal oppføres i den enden av bygget som vender mot trikkesløyfa. Byggestart er beregnet før sommeren, og tilbygget skal stå ferdig til høsten 2018.

Når tilbygget er ferdig, vil den provisoriske brakka i parken rett ved siden av bli fjernet, og får tilbake sin opprinnelige fasong med bysten av skihistoriker og Lilleaker-profil Jakob Vaage i sin midte.

Bygningen som rommer Stoppestedet ble opprinnelig bygget av Sporveien i forbindelse med at trikken ble ført frem til Lilleaker for snart 100 år siden. Det var rett og slett en stasjonsbygning med venterom for reisende med trikken!

Gjennom historien har bygget rommet alt fra dagligvarebutikk, bibliotek til industri.

Vil gi tilbake

Direktør for prosjektutvikling i Mustad Eiendom, Øivind Arntsen, bekrefter at byggestart blir før sommeren.

– Det er et prosjekt som har litt andre mål og verdier enn våre store utbyggingsprosjekter for øvrig på Lilleaker, sier han. – Nybygget og oppussing koster oss cirka 15 millioner. Dette er egentlig ingen butikk for oss. Vi ønsker imidlertid å gi noe tilbake til det lokalsamfunnet som vi har vært en del av gjennom mange år. Vi synes det er flott at bydelen ønsker å ha et sted for nærkulturelle opplevelser, og at denne gamle, historiske bygningen kan fungere som et nærsenter for allehånde aktiviteter for unge og eldre, sier Arntsen.

Han legger til at man i tillegg til å bygge et tilbygg, også vil ruste opp den gamle bygningen.

– Vi pusser opp litt utvendig, renoverer tegl, takrenner etc. Når vi så får fjernet brakkene i parken ved siden av – og oppgradert området, så tror jeg det vil «skinne» litt mer av Lilleaker sentrum, sier Øivind Arntsen.

ANNONSE
Annonse