Akersposten

– Stolt over at vi fikk gjennomført

Ingeborg Dahl vant den lengste utgaven av Holmenkollmarsjen lørdag. Foto: Skiforeningen

2 000 løper stilte til start på Holmenkollmarsjen lørdag. – Jeg er stolt over at vi fikk gjennomført rennet tross en ustabil vinter, sier generalsekretær Erik Eide i Skiforeningen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.03.2017 kl 14:28

HOLMENKOLLEN: Eide gikk selv 47-kilometeren og kunne fortelle om fine forhold og en flott tur gjennom Marka.

Oppkjøring til world cup

Vinnerne av Marsjens lengste distanse på 47 kilometer var Ingeborg Dahl fra Ringkollen skiklubb og Even Brøndbo Dahl fra Friidrettsklubben Orion.

Brøndbo Dahl er egentlig orienteringsløper, og var glad for seieren.

– Nå er jeg sliten! Det var varierende forhold gjennom i løypa, og jeg er veldig fornøyd, sa han etter målgang.

Han gikk Holmenkollmarsjen for tredje gang.

– Jeg liker Holmenkollmarsjen fordi løypa er så kupert. Det passer meg godt, sier han.

Gikk du selv? Kjenner du noen som gikk? Her finner du resultatene!

Ingrid Damgaard fra IL Ivrig var raskeste dame på 25-kilometeren, mens Pål Golberg fra Gol IL vant herreklassen.

Golberg brukte Marsjen som oppkjøring til world cup-en i sprint i Drammen førstkommende onsdag.

Gikk for 44. gang

For Georg Enderlé handlet det om ikke å bryte rekken av deltakelser i Holmenkollmarsjen. Han har vært med hvert år siden det første rennet i 1974, og går for Skiforeningen.

– Dette skal jeg gå uansett! Nå er jeg pensjonist og får gått mye på ski, sa Enderlé, da vi traff ham før start på 25-kilometeren ved Elveli.

Måtte legge om traseen

Holmenkollmarsjen måtte flyttes fra 12. februar til 4. mars, og vi måtte gjøre endringer i traseen. Den lengste sløyfen ble lagt om, og forkortet fra 54 til 47 km.

– Det har vært gode forhold på skogsbilveiene i hele vinter, det er terrengløypene som har skapt utfordringer. Heldigvis kom kuldegradene, og i dag var forholdene gode, sier arrangementssjef i Skiforeningen, Ole Kristian Sørland.

Sørland testet løypa selv flere ganger i uken før Marsjen.

Gikk du selv? Kjenner du noen som gikk? Her finner du resultatene!

LES OGSÅ: Vestre Aker på norgestoppen for boligsalg over prisantydning

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...