Akersposten

Stina og Jarle kliner til for Norge i EM

Stina Resen (23) og Jarle , født og oppvokst i Oslo vest, har trent golf i Oslo Golfklubb i mange år, og i disse dager representerer de Norge i Lag-EM for amatører. Ambisjonene er høye. Foto: Fredrik Eckhoff

De spiller og trener golf flere timer hver eneste dag, og drømmen er å spille og trene enda mer… Og få matche seg mot – og slå – de aller beste. Tirsdag er flere talenter fra Oslo Golfklubb på Bogstad i gang med lag-EM ulike steder i Europa.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.07.2016 kl 07:54

BOGSTAD: Akersposten.no har pratet med tre av spillerne som skal ut med flagget på brystet denne uken: Den mest profilerte er 18-åringen Kristoffer Reitan, som er Norges beste juniorspiller. Han fører an når et sterkt norsk lag skal forsøke å gjøre det sterkt i juniorklassen (gutter 19 år) i Østerrike.

På Island er det lag-EM for damer, og der stiller Oslo Golfklubb med Stina Resen (23), mens i Frankrike er det tilsvarende mesterskap for herrene, der OGK har med Jarle Volden (20).

Stina topper laget

Stina Resen vokste opp på Vettakollen og bor nå på Skogen. Hun er i ferd med å starte siste året på University og Arkansas at Little Rock, der hun det siste året kommer til å være assistenttrener. Stina skryter av skolen og hvordan alt har vært tilrettelagt for både skole og golf der borte.

– Det har blitt masse golf, hver dag, hele tiden. Jeg har hatt adgang til masse gode golfbaner og gode innendørsanlegg, hatt gode trenere og et godt opplegg sier hun.

Stina er best på rankingen av de seks norske på damelaget som de siste dagene har spilt seg inn på banen på Island, hvor lag-EM for damer skal avgjøres fra tirsdag til lørdag denne uken.

– Jeg har ikke spilt denne banen før, men det ser litt ut som linksgolf. Det blir helt sikkert mye vind, og vind går greit! Jeg gleder meg veldig, sier Stina, som sier at laget har som første mål å kvalifisere seg til A-sluttspillet, der de åtte beste skal gjøre opp om de beste plassene.

Spiller golf halvparten av den våkne tiden

Jarle Volden, som har vokst opp på Smestad og Ullern, har det siste året gått på college i Purdue, Indiana, som han karakteriserer som en god akademisk skole.

LES OGSÅ: – De aller beste kommer til Bogstad

– Der har det blitt fire timer skole og seks-syv timer golf hver dag, sier Jarle. Han omtaler seg selv som «langtslående, særlig i forhold til størrelsen».

– Og det betyr hvor langt?

– Jeg slår 270-280 meter med driveren på flatmark uten vind, sier han. Det skal altså ikke stå på lengden.

Jarle skal til Lag-EM for herrer i Frankrike, og som Stina har også han som mål for laget at de skal kvalifisere seg til A-sluttspillet.

Skryter av klubben

De to legger ikke skjul på at det har blitt mye golftrening de siste årene. De er veldig fornøyde med opplegget de har vært – og er – en del av på Bogstad. De forteller om en klubb som har satset på å få mange barn og ungdommer med, slik at miljøet og det sosiale blir en viktig del av det hele.

– Jeg vet ikke om golf hadde vært noe gøy om vi ikke hadde vært mange, sier Stina, og Jarle er enig. De forteller om en juniortid i klubben, hvor de gjorde mye annet sammen også, men at golftreningen alltid var viktigst.

Resultat av målrettet satsing

Stina og Jarle har nå altså amerikanske colleger som sine baser, men har nytt godt av den gode juniorsatsingen i Oslo Golfklubb, som særlig de siste 10 årene har vært spesielt målrettet og god. Det er i ferd med å gi gode resultater.

– Vi har totalt seks spillere på lag-EM for juniorer og damer og herrer. Det er ikke helt tilfeldig, ettersom vi har hatt denne juniorsatsingen vår nå i 10 år. Det er mange som jobber veldig hardt, sier idrettssjef i klubben, Jan Wojtaszek til Akersposten.no. Han mener vi bare har sett starten og tror det kommer til å være enda flere spillere fra OGK på disse lagene i årene fremover.

– Vi har et hårete mål om å ha halvparten av spillerne på landslagene, sier han og forteller at det er flere unge spillere på vei opp og frem i klubben.

Reitan leder an blant juniorene

En av de mest lovende juniorene på mange år i norsk golf er blant disse. Kristoffer Reitan (18) har for lengst vist at han kan hamle opp med de beste både i Europa og i verden når han har dagen. Gutten fra Asker, som er elev ved Wang toppidrettsgymnas, har for lengst meldt overgang til Oslo Golfklubb, og tirsdag er han også i gang med Lag-EM. Han er eneren for juniorguttene, som har ambisjoner om å gjøre det sterkt i mesterskapet.

– Vi har et veldig sterkt lag. Alle har vist gode prestasjoner i år. Det er vanskelig å spå akkurat hvor bra vi skal gjøre det, men det første målet er å komme blant de åtte beste som går til A-puljen, sier Kristoffer til Akersposten.no.

Kristoffer sier at han elsker å spille slike lagturneringer på det høyeste nivået.
– Det er selvfølgelig noe annet enn å spille individuelt. For meg bygger det en annen type press. Vi bygger hverandre opp i laget og støtter hverandre.Vi går ut og fighter ekstra og bruker det positivt, sier Kristoffer, som understreker at nivået blant de beste juniorene i Europa er høyt.

LES OGSÅ: – De aller beste kommer til Bogstad

– Vi må spille bra for å hevde oss, sier han.

Sikter skyhøyt

– Hva tenker du om egen golffremtid? Er du sånn som tør å si at du skal bli best i verden?

– Det er det jeg jobber mot. Man kan si at det er det som trigger meg i hverdagen, sier han bestemt. – Jeg er klar over hva det er som kreves.

Kristoffer forteller at han setter seg delmål underveis, som han jobber hardt for å nå.

– Når jeg får en oppgave, gir jeg meg ikke hvis det går halvdårlig. Da blir jeg igjen og trener til det funker, sier han.

Akkurat som sine klubbvenner, Stina og Jarle, er han godt fornøyd med hvordan Oslo Golfklubb legger til rette for å bli best mulig.

– Jeg kunne ikke forestilt meg en bedre klubb å være i, sier Kristoffer. – Miljøet er blitt skikkelig bra, også med tanke på at trenerne våre gjør en veldig god jobb. De har dannet en skikkelig bra treningskultur.

– Vi har spillere som satser, og de som gjør det mer for gøy. De som satser, de satser hardt. Jeg har tre treningskompiser som spiller golf hele tiden. De elsker å spille, sier han.

Det blir ofte mye trening og mye spill. Det er ikke uvanlig at de kan bestemme seg en dag for å spille fire runder golf på rappen.

– Når vi spiller, er det ikke noe fjasing. Da spiller vi skikkelig, sier Kristoffer. Han forteller at det også er mye fokus på det fysiske. For hans del blir det mye bevegelighetstrening, eksplosivitet og trening på stabiliseringsmuskulaturen.

Kristoffer slår langt for alderen.

– Det er en del av planen min. Jeg har jobbet skikkelig hardt fysisk og teknisk for å slå langt, sier han.

Så gjenstår det å se hvordan våre lokale spillere fra Oslo Golfklubb lykkes i de fire Lag-EM som finner sted i disse dager, på Island, i Østerrike, i Frankrike, og naturligvis juniorjentene som spiller på Bogstad – som vi har skrevet om i en annen artikkel her på Akersposten.no.

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...