Akersposten

Stengte av Hovseterdalen uten medvirkning

LITE INFO: Bydelspolitikerne rundt den lille plakaten hvor området for rørarbeidet er skravert, uten god info om hvor man kan legge veien for å komme rundt. Fra venstre bydelspolitikerne Yngvar A. Husebye, Johannes Kaasa og Karsten Wakeford-Wesmann. Kirkegården i bakgrunnen. Foto: Vidar Bakken

Det legges nye vannrør i Hovseterdalen og det har fått konsekvenser for mange.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

HOVSETERDALEN: I flere måneder har det vært store problemer med å krysse Hovseterdalen, uten å gå lange omveier på vinterglatte stier og veier. Det gjelder særlig eldre som skal besøke kirkegården, men også skolebarna på Voksen skole, som må forholde seg til rørarbeidet gjennom dalen.

- Vi har i lang tid bedt om et møte med ansvarlige i Vann- og avløpsetaten, for å bli orientert om dette prosjektet. Dette er et stort prosjekt med 18 måneders varighet, med konsekvenser for mange. Prosjektet burde vært presentert for bydelsutvalget, slik at vi kunne komme med innspill for å gjøre prosjektet bedre og med færre konsekvenser for nabolaget, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker, Yngvar A. Husebye (H).

Farlig bro

Han har nettopp hatt et møte med representanter for Vann- og avløpsetaten, sammen med to lokalkjente politikere, Johannes Kaasa (H), varamedlem til bydelsutvalget og Karsten Wakeford-Wesmann(H),medlem i byutvikling-, miljø-, samferdsel- og idrettskomiteen (BMSI).

- Vi skylder Johannes og Karsten stor takk for at de hele veien har fulgt opp denne saken og holdt oss orientert om hva som skjer. Her hvor vi står er det altså ikke mulig å komme videre og det er svært vanskelig å finne ut av hvor man skal gå for å komme til kirkegården på andre siden. Noen tar seg langs den glatte stien og over en farlig provisorisk bro, som er lagt over bekken lenger oppe. Dette gjør flere på grunn av mangelfull skilting, som vi også har fått flere henvendelser om, sier Husebye og henleder oppmerksomheten på to kvinner som stopper ved sperringen.

Saken fortsetter under bildene

FORVIRRET: To kvinner (bak mellom bilene) står foran plakaten ved snuplassen i enden av Røahagan, som viser anleggsområdet, uten at det hjelper nevneverdig på hvordan ta seg rundt området. Til høyre i bildet, deler av anleggsområdet mot Voksen skole. Foto: Vidar Bakken

- Der har du problemet. De vet ikke hvor de skal ta seg videre for å komme over på andre siden av gravearbeidet. Dette er et friområde som er mye brukt for store og små. Da må man også være spesielt oppmerksomme på konsekvensene av det man foretar seg. I forbindelse med den provisoriske broen, så spurte vi om etaten kunne erstatte denne med en mer solid bro, men da fikk vi til svar at i og med at den var på utsiden av anleggsområdet, så kunne de ikke gjøre noe med det. De ser heller ikke noe grunnlag for å gjøre noe med det nå, i og med at de er ferdig her om en måned.

IKKE TRYGT: Denne improviserte broen med trebjelker, er det flere som vakler over for å komme seg over til kirkegården ved Voksen kirke. Foto: privat

Nye 18 måneder

Anleggsarbeidet fra snuplassen i Røahagan og opp mot Voksen gård skal være ryddet og ferdigstilt 15. april. Sperringene opp mot Voksen skole vil stå noe lenger.

- Vi er i hvert fall glade for at vi etter lang tid har kontakt med etaten og fått diskutert problematikken rundt dette, før neste etappe av rørarbeidet skjer videre nedover i Hovseterdalen. Det betyr nye 18 måneder med arbeid i dalen. Etaten er innstilt på et samarbeid med bydelen for å finne gode løsninger for publikum i det videre arbeidet, i og med at arbeidet berører flere tusen mennesker i alle aldre, sier Husebye og fortsetter

- Det er blant annet snakk om gode tverrforbindelser, bedre skilting og fokus på sikkerhet for barna, ikke minst skolebarna. Ved Voksen skole måtte rektor ta grep for å få entreprenøren til å sikre skoleveien. Det endte med slusing av elever ved skolestart og skoleslutt. Utenom disse tidene, må elevene gå lange omveier til og fra skolen. Den type problematikk skulle vært avklart på forhånd.

Bilder faller ned

En annen del av problemet er mangelfull informasjon til nabolaget, som har opplevd kraftig støy og rystelser i forbindelse med spunting (stålbjelker som blir slått ned i bakken med store lodd – journ.anm.). En av naboene som kommer til, kan fortelle om bilder som faller ned fra veggen og glass som går i gulvet.

- Mine to små ble livredde første gangen. Det ristet i hele huset etter at de kom hjem fra skolen og var alene hjemme. Vi hadde ikke fått noe informasjon om dette. Disse rystelsene er svært ubehagelige for oss alle. I tillegg har vi fått en sprekk i ytterveggen. Vi vet ikke hvilke konsekvenser rystelsene har fått for huset. De har vært og fotografert sprekken, men det er ikke gjort noen undersøkelser på forhånd. Dermed kan det bli opp til oss å bevise at sprekkdannelsen skyldes rystelsene, sier naboen, som vil være anonym i denne sammenheng.

- Det er uholdbart at denne type informasjon er fraværende og at nabolaget selv må ta de nødvendige skritt for å sikre huset og innhente informasjon. Dette må ikke gjenta seg, avslutter Husebye.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...