Akersposten

Stasen vant prisen

FULL FART: Bestum Stasmusikk i full utfoldelse på musikkfestivalen i Sæby i Danmark. Foto: Bestum Stasmusikk

Bestum Stasmusikk, som dukker opp når du minst venter det, vant Bydel Ullerns kulturpris på 20.000 kroner.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2016 kl 11:20

BESTUM: Geriljaminister i korpset, Arne Sunde, har vært med fra starten i 1987. Han synes naturligvis det er stas at korpset får kulturprisen.

– Det er kjempehyggelig og kjempeoverraskende. Like overraskende som når Stasen dukker opp når som helst og hvor som helst, sier Sunde, som er snar til å understreke at det ikke er han som er stasminister.

HVOR SOM HELST: Et knippe fra Stasen med Arne Sunde til venstre, dukket opp da kyststien langs Bestumkilen ble åpnet. Foto: Vidar Bakken

Stasministeren må ha oss unnskyldt, da Akersposten gjentatte ganger har opplevd geriljaministeren og hans tuba i mange staselige sammenhenger.

Spillegleden

- Vi er jo et korps som dukker opp når vi har lyst. Ikke bli overrasket om Stasen dukker opp under Skiskytter-VM. Det er først og fremst spillegleden som driver oss, men vi tar naturligvis også betalte oppdrag, understreker Sunde.

- Men får vi ikke betalt, så spiller vi likevel.

Stasen deltar også i store sammenhenger på musikkfestivaler både innenlands og utenlands.

Bestyrtet brud

– Det «minste» oppdraget vi har hatt var da vi ble hyret av en brudgom for å overraske bruden etter bryllupsnatten. Det var en bestyrtet brud som våknet med et spillende korps rundt sengen, ler Sunde.

Bestum Stasmusikk har et repertoar som omfatter alt fra marsjer og svisker til storbandmusikk og fengende klassiske stykker.

– Husk også hva som skjer i sommer. Et flott, lokalt arrangement, Lilleaker musikkfestival, går av stabelen 11. juni. Dit kommer vi garantert, sier Sunde.

Les mer om Bestum stasmusikk på http://www.stasen.org/

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...