Akersposten

Stas på Holgerslyst Café

ÅPNET: Bydelsleder Carl Oscar Pedersen klipper snoren holdt av kjøkkensjef Aleksandar Surbat og Drazen Bajcetic. I bakgrunnen står Stasen klar med etterfølgende fanfare. Foto: Arne Sunde

Bydelsleder Carl Oscar Pedersen klippet snoren som markerte den offisielle åpningen av bydelens nye møteplass, Holgerlyst Café.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2018 kl 14:35

ULLERN: Onsdag 27. juni var det høytidelig, offisiell åpning av Holgerslyst Café i Ullern menighetshus. Ildsjel Stig Asplin i menighetsrådet og trompetist i Bestum Stasmusikk, åpnet med å fortelle om kaféen og planene for en ny barnehage.

Les også: Endelig er kaffeen i gang!

Bydel Ullerns leder Carl Oscar Pedersen holdt en engasjert tale om verdien av det nye møtestedet.

Han bemerket at Cafeen ligger på Ullerns flotteste sted, eller egentlig Oslos flotteste sted som Kåre Willoch har hevdet tidligere.

– Mange har hatt et forhold til menighetshuset gjennom ulike arrangement, som dåp, konfirmasjon, begravelser, julemarked og annet. Med kafeen får vi en møteplass for alle, et ordentlig lavtaerskeltilbud. Jeg oppfordrer alle til å komme ut av sofaen og passere dørstokkmila for å treffe naboer og bli kjent med nye mennesker i nabolaget. Vi mangler møteplasser som er en del av å skape et godt nærmiljø. Dette er et eksempel på en flott møteplass og som må brukes, sa Pedersen blant annet.

Han mente at cafeen var et godt substitutt for alle dem som tidliger hadde gått i Knerten barnehage i menighetshuset.

– Nå har vi fått en møteplass som er tilpasset oss i voksen alder, sa Pedersen, som deretter klippet snoren og overrakte blomster til kafevert John Dahl Lohne.

Så var naturligvis Bestum Stasmusikk hjertelig til stede. Stasen spilte Bestumfanfaren og Bestumsangen som elegant gikk over i en liten konsert for de fremmøtte.

Korpset er nå på reisefot til Tyskland. Der er det musikkfestival. Neste gang du får høre Stasen, er under den tradisjonelle konserten i Frognerparken, onsdag 15. august.

PS! Nå har kafeen fått skjenkebevilling for alkohol.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...