Akersposten

Stadig flere velger skole i sommerferien

På sommerskole – og digger det! Fra v: Eira, Anna, Sofie Aslaksen (lærer), Herman, Anders og Aurora. Her bygges et flott spagetti/plastelina-tårn. Foto: Fredrik Eckhoff

Matematikk og naturfag er favorittene når Sommerskolen i år igjen setter rekord for antall deltakere.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.08.2017 kl 12:00

LYSEJORDET: Akersposten er på Lysejordet skole onsdag morgen, der det er full fart til tross for at kalenderen fremdeles viser sommerferie. Denne uken er nemlig Lysejordet blant skolene som huser Sommerskole.

I et av klasserommene møter vi Lysejordet-elev Eira Helene Nordhaug Brandtzæg, som denne høsten skal begynne i fjerdeklasse, og Lilleaker-eleven Herman Hallsjø Lunde, som skal opp i femte. De to er opptatt på hver sin gruppe, og oppgaven er å bygge tårn av spagetti og plastelina.

– Hvorfor valgte dere naturfag og forskning i sommerferien? Er det rett og slett morsomt?

– Ja! sier de i kor.

– Jeg liker eksperimenter, jeg og liker å forske., sier Herman.

– Jeg liker å lage ting. Og her lager vi ting! sier Eira.

– Noe dere kan ha nytte av senere?

– Ja, vi kan kanskje lage kunst og selge det, smiler Eira.

De to forteller om at de allerede denne uken har lagd sitt eget lim, og at de har vært på tur i naturen.

– Senere i dag skal vi lage egen brus, sier Eira.

Praktisk og spennende

– Vi skal lage brus ja. Ikke sånn fra Soda Stream. Vi skal lage kullsyren helt selv, sier en av de to lærerne på kurset, Sofie Aslaksen.

– Og den blir mulig å drikke?

– Jada, i hvert fall for dem som ikke lager smaken altfor voldsom, smiler sivilingeniørstudenten fra Bærum, som syns sommerjobben på Sommerskolen i Oslo er midt i blinken. Hun var med for første gang i fjor.

– Det er veldig, veldig gøy! Jeg tror elevene syns dette er morsomt. Vi har mye praktisk ting, lek og moro. Særlig delen med eksperimenter er spennende, sier hun.

Vært med fra starten

Sjefen for Sommerskolen på Lysejordet denne uken er Arve Haugland, kjent for mange i lokalmiljøet som tidligere lærer på Huseby skole og aktiv i både bandy- og mudo-miljøet på Røa – blant annet. De siste ni årene har Haugland jobbet som lærer på Marienlyst skole.
(Saken fortsetter under bildet.)

Baseleder på Sommerskolen på Lysejordet denne uken, Arve Haugland.

På Sommerskolen er han en virkelig veteran. Han har vært med hvert år fra starten i 2006, så dette er 12. året hans.

– Hvorfor kommer du tilbake til denne sommerjobben år etter år?

– Fordi jeg får jobbet med fantastiske ansatte, mange av dem studenter. Mange av dem får testet om de vil bli lærer eller ikke, sier Haugland, som syns Sommerskolen er et fantastisk tilbud.

– Det er vel ganske unikt for Oslo?

– Ja, det er unikt i verden! slår han fast. Men legger til at det er andre byer som nå følger etter, som Kristiansand og Drammen.

Dette vil elevene lære

Og med deltakerrekord i år, er det bare å håpe at dette unike tilbudet holder det i gående i mange år til. I år er det rekord med hele 20.000 elever på Sommerskolen. I fjor var tallet rundt 19.000.

Fra Sommerskolen får vi disse tallene:

Matematikk er det mest populære faget med over 30 prosent av søkerne. Deretter kommer norskkurs (25 prosent) og naturfagskurs (25 prosent). Kurs som har slått spesielt godt an i år er norskkurset "Modige monstre og trassige tryllestaver – med svømming" for 1.-2. trinn og "Matteknappen" for 1.-4. trinn. Andre populære kurs er "Kodeknekker´n – regning, grubliser og koding" for 3.-4. trinn, "Kodegjengen – matematikk og koding" for 5.-7. trinn og "Design – et spill med teknologien" for ungdomstrinnet.

LES OGSÅ:
LES OGSÅ: CC Vest slipper likevel til politikerne i valgkampen

Her kommer beboerparkering i Oslo vest

Følg Akersposten.no på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...