ANNONSE
Annonse

Sprengestopp etter ulykken på Røa

KAN VÆRE GLAD: Det er heldig at ingen befant seg i denne bilen da ulykken skjedde. Denne BMW var en av flere biler som fikk omfattende skader. Foto: Vidar Bakken

Politi, arbeidstilsyn og entreprenøren Hent AS egne ansatte jobber på spreng for å finne årsaken til sprengningsulykken på Røa. Heldigvis gikk det bra med den skadde mannen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2018 kl 10:47

ANNONSE
Annonse

RØA: – Hva var det som gikk galt under sprengningen?

– Det er det for tidlig å si noe om. Ulykken blir nå gransket av utførende, arbeidstilsynet og interne ressurser, samtidig som politiet foretar sine undersøkelser, sier Konserndirektør for marked og eiendom i Hent AS, Knut Alstad.

Les også: - Flaks at ingen ble drept

– Hva synes du om at flere har uttalt at det bare var flaks at det ikke gikk liv.

– Jeg kan bare si at dette tar vi veldig alvorlig. Utover det har jeg ingen kommentar.

FLERRET AV MUREN: Langt inne på området og rett bortenfor inngangspartiet, ble denne delen av muren på Samfunnshus Vest flerret av. Foto: Vidar Bakken

Full forståelse

– Hva vil selskapet gjøre for å sikre at noe liknende ikke vil skje igjen. Innbyggere og næringsdrivende i området er nervøse etter det som har skjedd. Må for eksempel folk som oppholder seg Samfunnshus Vest og andre nærliggende bygg søke ly hver gang det varsles sprengning.

– Jeg har full forståelse for at folk blir skremt av dette. Nå må vi finne årsaken og gjøre de tiltak som skal til for å sikre området. Det blir naturligvis ikke noe mer sprengningsarbeid før vi har kontroll over situasjonen.

Hva kan man forvente av skadeoppgjør etter at biler er ødelagt og flere skader på bygg.

– Det kommer, men vi har ikke oversikt over skadeomfanget ennå, sier Alstad.

STORT HULL: Sprengningen førte til at stein og annen masse blåste et stort hull i sikringsgjerdet rundt byggeplassen. Foto: Vidar Bakken

Tilbake på jobb

Produksjonssjef i Hent AS, Knut Dreier, kan opplyse om at det gikk bra med den ansatte som ble skadd under ulykken.

– Han fikk et rift i ansiktet som ble sydd og han er allerede tilbake på jobb, sier Dreier.

Han sier også at mange er i arbeid for å finne årsaken til ulykken.

– Så snart vi vet årsaken og hva som skal gjøres for å hindre at noe liknende skal skje igjen, så vil vi informere gjennom Akersposten, sier Dreier, som ikke tror at prosjektet vil bli vesentlig forsinket gjennom at sprengningsarbeidet foreløpig har stoppet opp.

Les også:

Kaotisk på skoleveien

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse