Akersposten

Sporveien vil bygge boligblokk i «Lilleakerparken»

LILLEAKERS GRØNNE LUNGE: Carl Oscar Pedersen er klar på at nå skal den kjedelige parken bli et grønt aktivitetsområde. Foto: Vidar Bakken

Bydel Ullern vil utvikle en aktiv park, mens eiendomsbesitter Sporveien vil bygge boligblokk.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

LILLEAKER: Lilleakerparken er Sporveiens eiendom og selskapet har fremmet et planinitiativ som innebærer bygging av en syv etasjers boligblokk. Bydel Ullern satte for en tid tilbake i gang en prosess med formål å regulere dette området til park, hvor det blant annet står en byste av komponist og dirigent Christian Haslerud. Prosessen ble satt på vent i påvente av andre planer i Lilleaker-området.

Bydelen motsetter seg Sporveienes planer og skriver i sin uttalelse blant annet: Ved omregulering og utbedring av arealet til park, vil det kunne tilføre området merverdi og øke trivsel og bokvalitet for folk i nærområdet. Dette er spesielt viktig med tanke på den fortetting som skal skje i årene fremover.

Les også: Nytt stort byggeprosjekt på Lilleaker

Sikre grønne møteplasse

Plan- og bygningsetaten behandlet Sporveiens planinitiativ og endte opp med å avvise dette.

Plan- og bygningsetaten begrunner sin beslutning blant annet med at gjeldende kommuneplan viderefører kommunedelplan for torg og møteplasser som angir at planområdet skal være en «annen overordnet møteplass». Etaten vektlegger at det er viktig å sikre grønne og offentlige møteplasser for byens befolkning og anbefaler at Lilleakerparken forblir en «grønn møteplass".

Betydelig inntektspotensial

Sporveien ba så om at etatens beslutning skulle forelegges bystyret til endelig avgjørelse.

Sporveien mente det av miljømessige hensyn vil være riktig å regulere eiendommen til boliger/næring med høy utnyttelsesgrad i tråd med Oslo kommunes overordnede strategi for fortetting i viktige kollektivknutepunkter. Sporveien vil kunne hente ut et betydelig inntektspotensial gjennom utvikling av eiendommen, som igjen vil bidra til mer kollektivtrafikk.

Saken er nå behandlet i bystyret, hvor bystyret har sluttet seg til PBEs avgjørelse.

I gang igjen

Det er leder av bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen (H), glad for.

- Nå kan vi endelig komme i gang med prosessen igjen. Nå vil det komme et initiativ fra bydelen, med formål å utvikle denne flotte tomten, som nå mer eller mindre bare står der. Dette skal bli en aktiv møteplass og skal ses i sammenheng med parkområdet som kommer rett overfor, ved Stoppestedet. Snart er nye Stoppestedet ferdig og da vil brakkeriggen forsvinne og gi plass til parkområde. Nå skal vi få et arkitektfirma til å jobbe videre med våre ideer og planer, sier Pedersen.

Les også: Stoppestedet blir større og enda bedre

OGSÅ PARK: Når bakkeriggen snart forsvinner vil dette også bli parkområde. Foto: Vidar Bakken

Les også:

Feide ned trærne

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...