Akersposten

Nå må noe gjøres:

Sporveien ønsker en smidig og sikker løsning

OOOPS: Denne bilen ble fanget på skinnegangen. Rygging var ikke løsningen. Trikken fikk heldigvis stoppet i tide. Foto: Herman Dyrø

Fotgjengerfelt og ny vei kloss inntil bomanlegget, skaper farlige situasjoner for både myke og harde trafikanter.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2019 kl 22:09

LILLEAKER: Det er ikke første gangen at biler blir låst i skinnegangen, når bommene går ned. Det har skjedd i likhet med andre steder, på Lilleaker.

Fotgjengerfelt og ny vei

Problemet er at fotgjengerfeltet ved skinnegangen på Lilleaker ligger kloss inntil bommen. Av og til er det flere som er på vei over og bilister som har kjørt på blinkende hvitt lys må stoppe opp og da gjerne etter at de har passert den første bommen. Andre biler følger på og plutselig låser situasjonen seg da anlegget viser rødt lys og bommene er på vei ned.

Det skaper farlige situasjoner både for fotgjengere og bilister, når behovet for å komme seg ut av «fella» blir presserende. I situasjonen på bildet over valgte føreren å rygge, noe som forsiktig sagt ikke var den beste løsningen.

Les saken: Panikk ved bommen

I tillegg er det anlagt en vei fra det nye boligfeltet med blokker, som munner ut i Lilleakerveien rett ved det nevnte fotgjengerfeltet. Det medfører ny kryssende trafikk over fotgjengerfelt, samtidig som den skaper «situasjoner» i trafikken i begge retninger i Lilleakerveien rundt planovergangen. Den nye veien vil få økt trafikk i takt med dem som flytter inn.

Flytting eller lysregulering

Sporveien er oppmerksom på det som skjer rundt planovergangen og har ønsker om at Bymiljøetaten skal gjøre noe med dette.

- Vårt primære ønske er å få til en smidig og sikker løsning. Det er et problem at flere bilister ikke stopper ved sperrelinjen når de kommer nedover Lilleakerveien og ser at folk skal passere fotgjengerfeltet. På den annen side kan også fotgjengere dukke raskt opp slik at man blir stående i skinnegangen og vente. Vi har foreslått overfor Bymiljøetaten at fotgjengerfeltet flyttes litt lenger ned, som én løsning. Det skulle også være mulig med en lysregulering av fotgjengerfeltet, hvor bilistene ned Lilleakerveien får rødt lys før bomanlegget når fotgjengerne har grønt lys, sier pressekontakt i Sporveien, Jan Rustad.

Påbudt til høyre

Han er også oppmerksom på problematikken knyttet til den nye adkomstveien inntil fotgjengerfeltet.

- Vi har ytret ønske overfor Bymiljøetaten at den nye veien får påbudt kjøreretning til høyre ut i Lilleakerveien, slik at bilistene som skal oppover bruker rundkjøringen lenger ned for å snu. Det er et problematisk område og som sagt så er vårt primære ønske at en smidig løsning kommer på plass så raskt som mulig, sier Rustad.

Akersposten tar kontakt med Bymiljøetaten for å vite hvor langt etaten har kommet i arbeidet med tiltak for å løse problemene. Svaret på dette kommer etter høstferien.

Les også:

VAV får det som de vil

Underskriftsaksjon for folkepark i Bestumkilen

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...