ANNONSE
Annonse
Akersposten

Nå må noe gjøres:

Sporveien ønsker en smidig og sikker løsning

OOOPS: Denne bilen ble fanget på skinnegangen. Rygging var ikke løsningen. Trikken fikk heldigvis stoppet i tide. Foto: Herman Dyrø

Fotgjengerfelt og ny vei kloss inntil bomanlegget, skaper farlige situasjoner for både myke og harde trafikanter.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2019 kl 22:09

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Det er ikke første gangen at biler blir låst i skinnegangen, når bommene går ned. Det har skjedd i likhet med andre steder, på Lilleaker.

Fotgjengerfelt og ny vei

Problemet er at fotgjengerfeltet ved skinnegangen på Lilleaker ligger kloss inntil bommen. Av og til er det flere som er på vei over og bilister som har kjørt på blinkende hvitt lys må stoppe opp og da gjerne etter at de har passert den første bommen. Andre biler følger på og plutselig låser situasjonen seg da anlegget viser rødt lys og bommene er på vei ned.

Det skaper farlige situasjoner både for fotgjengere og bilister, når behovet for å komme seg ut av «fella» blir presserende. I situasjonen på bildet over valgte føreren å rygge, noe som forsiktig sagt ikke var den beste løsningen.

Les saken: Panikk ved bommen

I tillegg er det anlagt en vei fra det nye boligfeltet med blokker, som munner ut i Lilleakerveien rett ved det nevnte fotgjengerfeltet. Det medfører ny kryssende trafikk over fotgjengerfelt, samtidig som den skaper «situasjoner» i trafikken i begge retninger i Lilleakerveien rundt planovergangen. Den nye veien vil få økt trafikk i takt med dem som flytter inn.

Flytting eller lysregulering

Sporveien er oppmerksom på det som skjer rundt planovergangen og har ønsker om at Bymiljøetaten skal gjøre noe med dette.

- Vårt primære ønske er å få til en smidig og sikker løsning. Det er et problem at flere bilister ikke stopper ved sperrelinjen når de kommer nedover Lilleakerveien og ser at folk skal passere fotgjengerfeltet. På den annen side kan også fotgjengere dukke raskt opp slik at man blir stående i skinnegangen og vente. Vi har foreslått overfor Bymiljøetaten at fotgjengerfeltet flyttes litt lenger ned, som én løsning. Det skulle også være mulig med en lysregulering av fotgjengerfeltet, hvor bilistene ned Lilleakerveien får rødt lys før bomanlegget når fotgjengerne har grønt lys, sier pressekontakt i Sporveien, Jan Rustad.

Påbudt til høyre

Han er også oppmerksom på problematikken knyttet til den nye adkomstveien inntil fotgjengerfeltet.

- Vi har ytret ønske overfor Bymiljøetaten at den nye veien får påbudt kjøreretning til høyre ut i Lilleakerveien, slik at bilistene som skal oppover bruker rundkjøringen lenger ned for å snu. Det er et problematisk område og som sagt så er vårt primære ønske at en smidig løsning kommer på plass så raskt som mulig, sier Rustad.

Akersposten tar kontakt med Bymiljøetaten for å vite hvor langt etaten har kommet i arbeidet med tiltak for å løse problemene. Svaret på dette kommer etter høstferien.

Les også:

VAV får det som de vil

Underskriftsaksjon for folkepark i Bestumkilen

Følg Akersposten på Facebook