Akersposten

– Vi ser hvor mye glede det gir å være aktiv i et idrettslag

Samarbeidspartnere: Fra v: Daglig leder i Røa IL Roger Bjørn Haugen, Aina Hagen Stomperud i Northcom, styreleder i Røa IL Fotball Anders Sætre, konsernsjef i Northcom Morten Stomperud og leder i Røa IL Fotball Lars Erik Samuelsen. Foto: Fredrik Eckhoff

– Timingen for å gjøre noe sammen med Røa IL var akkurat nå. Vi er veldig fornøyde, sier Røa-ekteparet Aina Hagen Stomperud og Morten Stomperud.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.10.2020 kl 20:55

RØA: – Vi ser hvor mye glede det gir å være aktiv i et idrettslag og å være del av et lag. For oss er det viktig å gjøre noe ekstra fra barn og ungdom, sier Aina Hagen Stomperud.

Nylig inngikk Røa IL Fotball en stor samaribeidsavtale med Northcom, som er en nordisk totalleverandør av løsninger for kritisk kommunikasjon. Det norske datterselskapet het tidligere Wireless Communication og eies av ekteparet som har bodd på Bogstad siden 2002. De har tre barn, nå ungdommer, som alle har hatt gleden av å drive idrett i Røa IL.

– Vi har også tidligere samarbeidet med Røa, gjennom ulike aktiviteter, men det har vi ikke tatt så like stort eierskap i. Nå er det annerledes, sier Aina Hagen Stomperud.

Konsernet har i løpet av 2020 gjennomført en rebranding prosess.

– I den forbindelse har vi døpt om alle våre selskaper til Northcom. Slik sett passer det oss godt å få litt ekstra oppmerksomhet rundt Northcom nå og i årene som kommer. Blant annet har Northcom bidratt økonomisk til at langrennsavdelingen i Røa IL har fått hjelp av proffe skiløpere på treningssamlinger, sier hun.

Det var Ainas far som i sin tid 1982 startet opp den norske delen av firmaet, som startet opp innen trådløs radiokommunikasjon.

– Han startet opp i en brakke på Kampen med to ansatte, sier Morten Stomperud. I dag har firmaet vokst seg til å bli den ledende aktøren i Norden med en omsetning på opp mot en halv milliard årlig, og det er rundt 100 ansatte fordelt på åtte kontorer i Norden. Fremdeles er firmaet 100 prosent familieeid.

Langsiktig

Nå har Røa IL inngått en samarbeidsavtale på tre og et halvt år, med opsjon for forlengelse.

– Vi tenker langsiktig, og vi ser for oss å være med lenge, sier Morten Stomperud.

– Starten på samarbeidet har vært veldig bra. Her skjer det ting allerede før vi har tenkt på det, smiler han.

Gir effekt

Styreleder i Røa Fotball, Anders Sætre, vektlegger at de ikke lenger snakker om sponsoravtaler, men i stedet ser på det som samarbeidsavtaler.

– Det er viktig å tenke på hva vi kan få til sammen. Dette skal være en gjensidig avtale, som begge parter skal få utbytte av. Røa IL er opptatt av at samarbeidspartnerne får igjen for investeringen, selv om det jo alltid ligger noe goodwill i bånn av slike avtaler, sier Sætre.

– Vi er veldig takknemlige for at Northcom vil være med på laget, og vi ser at det ligger muligheter her. Slike avtaler hjelper Røa IL Fotball med å tenke langsiktig og gir større forutsigbarhet.

– Hva tenker du på helt konkret?

– Det kan for eksempel gi mulighet for at klubbens trenere kan gi bedre støtte til foreldrene lenger ned i aldersklassene, der foreldrene er trenere, sier han.

Hjalp verdens beste sjakkspiller

Morten Stomperud avslutter med å fortelle om et tilfelle nylig, da Northcom «rykket ut» med sin kompetanse.

Magnus Carlsen tapte et sjakkparti nylig, da han satt hjemme og spilte turnering online. Det ble store overskrifter i avisene om at han tapte fordi nett-tilgangen hadde sviktet ham.

– Carlsen var naturligvis ikke fornøyd. Vi snakket med faren hans, og dagen etter hadde vi installert et system hjemme hos ham, som ikke kan svikte, sier Stomperud.

Gjennom den nye samarbeidsavtalen med Røa IL Fotball har de nok sørget for større stabilitet i idrettslaget også.

Fakta

Om Northcom:
Fra starten innen analog radiokommunikasjon, har vi utviklet oss til å bygge komplekse digitale kommunikasjonsløsninger. Utover dette er vi i dag en betydelig aktør innen sikre nettverksløsninger og vi ser en stadig økende etterspørsel etter slike løsninger i dag. Vi har en sterk produktportefølje, men det viktigste vi kan tilby deg er vår kompetanse. Vi er innovative og nysgjerrige, og dette gir trygghet i hverdagen til våre kunder.

Northcom leverer blant annet kommunikasjonsløsninger til Nødetater, Forsvaret, Shipping & Offshore, Olje & Gass, flyplasser, storindustri og transportsektoren.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...