Akersposten

Vekker oppsikt i håndball-Europa - karrièreslutt neste?

I VINDEN: Martine Welfler har så smått fått kjenne på hvordan det er å være i sentrum av begivenhetene i håndball-Europa, og har engasjert en rekke håndballentusiaster etter superstraffen. Foto: Skjermdump: Instagram / privat

For 3,5 år siden vant Martine Welfler (25) bronsemedalje i World Games i beachhåndball i Colombia, med det norske flagget på brystet. Men det er forrige ukes spektakulære straffekast i førstedivisjonskampen mot Follo, som har gitt Aker Topphåndball-entertaineren mest oppmerksomhet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.02.2017 kl 09:16

NJÅRDHALLEN: - Jeg har tenkt en god stund at jeg må få tatt den straffen i kamp en gang, men det har ikke passet seg før nå. Siden vi ledet ganske mye, spurte jeg treneren min om det var greit at jeg tok den hvis vi fikk straffe på slutten av kampen. Jeg var ganske nervøs. Det er jo veldig flaut å bomme på en på en slik straffe, forteller Martine til Akersposten.no.

Aker vant for øvrig oppgjøret med 12 mål, og kjemper per dags dato fortsatt om opprykk til norsk håndballs gjeveste selskap, Grundigligaen.

Se straffen her:

Gedigen, viral spredning

At den etter hvert mye omtalte straffescoringen er smått spinnvill er det imidlertid liten tvil om. Medier i Norge, Danmark og Ungarn har i hvert fall latt seg begeistre, etter at stuntet ble publisert på Instagram:

«Det unike straffekastet har sørget for stor popularitet I sosiale medier”, skriver ungarske nemzetisport.hu.

«En norsk håndboldspiller fra den næstebedste norske række scorede på straffekast med en vild detalje», skriver danske tv2.dk.

«Det der er mesterlig utført. Det er spektakulært og det er dritmoro å se på», sier TV 2-kommentator Bent Svele.

«Dette er en show-straffe. Noe man tar fram for å briljere litt. Dette er lekent, det er krydderet i god håndball. All mat bli bedre med krydder, og det gjelder her også», sier Harald Bredeli til tv2.no

Saken fortsetter under bildet:

HYLLET: TV2s håndballkommentatorer, Harald Bredeli og Bent Svele, sparte ikke på superlativene etter Aker Topphåndball-spillerens show fra syvmeteren. Foto: Skjermdump: TV2.NO

- Ingen friere

Hovedpersonen synes det er stor stas å ha fanget oppmerksomheten til norske og internasjonale håndballentusiaster.

- Det er hyggelig med positive tilbakemeldinger, og det er gøy at så mange har sett og delt videoen. Veldig moro at Svele og Bredeli kommenterte til TV 2 at de syntes straffen min var bra, sier Martine.

- Har scoringen sørget for å gi deg noen friere?

- Jeg har fått et par meldinger fra ukjente på Facebook som var veldig imponert, men ingen frierbrev, sier Martine – og levner ingen tvil om at bakkekontakten er ivaretatt på tross av all oppmerksomheten.

Saken fortsetter under bildet:

DEBUT: Aker Topphåndball gjennomførte sin første kamp i august i 2016, hjemme i Njårdhallen mot Gjøvik. Her er aktuelle Martine Welfler i aksjon. Foto: Svein Storjord

Avslutter kanskje håndballkarrieren

Porsgrunn-jenta, som til daglig studerer markedsføring, kom til Aker fra Njård, da Njård og Ullern ble slått sammen foran inneværende sesong. Men fremtiden på håndballbanen er hun usikker på.

- Jeg vet ikke hva ambisjonene mine er akkurat nå. Rykker vi opp med Aker, er det mye mulig jeg fortsetter. Det hadde vært gøy med en sesong i eliteserien før jeg legger skoene på hylla. Jeg er også ferdig med å studere til sommeren, så det avhenger litt hvor jeg får jobb, sier Martine.

- Kan du love mer show?

- Det vet jeg ikke, men det hadde jo vært gøy, avslutter sosiale medier-vinneren.

LES OGSÅ: - Målet er å bli et topplag i norsk håndball

LES OGSÅ: Flere lag viser god form

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...