ANNONSE
Annonse

Ullern klare for kamp mot drømmemotstander

Ullern-trener Ole Johan Aas styrte laget sitt gjennom kvalifisering til NM, altså cupen. Onsdag kommer Stabæk til Ullernbanen, og Ullern er klare! Foto: Fredrik Eckhoff

Tar Ullern seg videre fra første runde i cupen onsdag, er det intet mindre enn en sensasjon. Treneren gleder seg og har tro på at laget skal gi favorittene kamp.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.04.2018 kl 09:38

ANNONSE
Annonse

ULLERNBANEN: Med overbevisende 3-0 mot Holmlia og 5-2 mot Sprint Jeløy kvalifiserte 3. divisjonslaget fra Ullern seg til NMs første hovedrunde. Der er de satt opp mot sin nærmeste nabo i vest, og man kan trygt kalle det Davids kamp mot Goliat når Stabæk kommer på besøk til Ullernbanen onsdag.

Ekstra stas med Stabæk

– Da vi sto på Ski kunstgressbane i mars og spilte kvalifisering, var det jo muligheten for å møte topplag som var gulroten, sier Ullern-trener Ole Johan Aas når vi møter ham til en prat før den store kampen.

Han forteller at han fikk en sms fra en assistenttrener Haakon Lunov i Vålerenga da Ullern hadde kommet seg helskinnet gjennom kvalifiseringen.

– Han skrev at det kunne være kult å møtes i første runde, sier Aas, som kontret med følgende melding: «Nei, vi skal ha Stabæk i første runde. Så skal vi ha Vålerenga!»

Ullern-treneren innrømmer at det blir ekstra stas å møte Stabæk.

– Stabæk er jo bare et steinkast unna her, og endelig skal vi møte dem. Jeg har sansen for treneren deres, Toni Ordinas, og for filosofien deres. Treneren har vi jo møtt før, fordi han har trent Stabæks andrelag.

Fintspillende lag

– Hva liker du best med Stabæk?

– De spiller pasningsfotball med høyt tempo, og de gir unge spillere sjansen. De er flinke til å utvikle spillere til spill på A-lag, og treneren er tøff nok til å gjøre det i Eliteserien. Sånne folk har norsk fotball nytte av, sier Aas.

Sist gang Ullern møtte et topplag i cupen, var det Vålerenga som var på Ullernbanen.

– Vi møtte Vålerenga i 2013, og da hang vi ikke med etter hvert. Men nå håper vi å kunne gi Stabæk en fair match, sier Aas, som ser for seg en kamp med mye finspill på kunstgresset på Ullern.

– Det kan bli en morsom kamp. Spørsmålet er hvordan vi klarer å følge med på spillet og tempoet. Klarer vi det, blir det en veldig morsom kamp, sier han.

– Må være oss selv

Han mener utfordringen for Ullern må være å klare å holde litt på ballen – og ikke utfordre motstanderen på tempo.

– Vi er i utfordrerposisjon, og det blir om å gjøre å ikke få den berømte overtenningen. Men å holde på ballen, det er jo vår stil, vår identitet. Vi må være oss selv, og gjøre det vi kan for å kontrollere kampen. Om dette blir en åpen kamp, havner vi fort i trøbbel.

– Du er ikke redd for å få tosifret antall mål i sekken?

– Nei, jeg tror ikke det skjer, sier Aas bestemt.

Flere lovende spillere

– Har Ullern spillere som har dette nivået inne på sikt?

– Vi har flere spillere som er aktuelle for klubber på et høyere nivå, sier Aas og viser til at blant andre Ullerns keeper Jonas Brauti (18) følges av flere eliteserieklubber – som Akersposten nylig skrev om.

– I en sånn kamp kan vi se hvilke spillere som kan ha dette nivået inne. Noen vil overraske positivt. Vi har helt sikkert spillere i denne stallen som kommer til å spille i Eliteserien en gang, sier han.

Rutine inn på laget

Når det gjelder rutine på høyere nivå, har Ullern før denne sesongen signert et par spillere som kan vise til solid erfaring fra spill på langt høyere nivå enn tredjedivisjonen laget skal spille i i år.

Ny kaptein av året er den mest erfarne. Han heter Halvor Raddum og har flere år i førstedivisjon med Follo bak seg. Midtbanespilleren har gått rett inn på laget som ny kaptein på Ullern.

Aas nevner også spillere som kom i fjor sommer, og som kommer til å bli viktige for laget denne sesongen, som Emmanuel Bergstrøm og Shåresh Ahmadi.

– Dette er spillere med bred erfaring fra OBOS-ligaen og toppen av 2. divisjon. Den erfaringen er veldig viktig for oss i den unge stallen vår, sier treneren.

Saken fortsetter under gallupen.

Gallup

Kan Ullern slå ut Stabæk i cupen?

Vis resultat

Snittalderen til Ullern-laget, som delvis består av en rekke lokale unggutter oppfostret på eget akademi, er fremdeles lav. Aas anslår at den ligger på under 22 år. Men han påpeker at det ikke er alder som er det viktigste.

– Det som er viktig, er at vi har fått inn mer erfaring i laget, sier han.

Må bli bedre på våren!

De to siste sesongene, første i 2. divisjon, så i 3. divisjon, har Ullern startet elendig, men spilt seg stort opp etter sommeren.

– Har du tro på en bedre vårsesong i år?

– I fjor hadde vi mye ferdigheter i laget på våren, men typene med gode lederegenskaper på og utenfor banen var for få. Så fikk vi inn noen flere forbilder, og vi så at flere og flere tok tak, sier han.

Laget var nest dårligst til sommeren og nest best på høsten.

– Det viser hvor lite som skal til for at det skal snu helt. Nå planlegger vi å bygge videre på det vi presterte i høst, ikke på våren i fjor!

Håper på liv og røre på Ullernbanen onsdag

Men først er det altså fullt fokus på det som skjer hjemme på CC Vest Arena, Ullernbanen, onsdag 18. april klokken 18. Da håper Ullern-treneren at Ullern-folk går mann av huse for å heie frem sine lokale helter – mot rutinerte eliteseriespillere fra Stabæk.

– Jeg syns jo Stabæk-folk bør ta turen hit også. Da vi spilte mot Vålerenga i 2013, var det 2800 mennesker her, minner han om.

Kanskje blir det tallet knust onsdag? Vi får se!

LES OGSÅ: Storklubber følger Ullern-keeper (18)

Ullern Basket tok femte NM-tittel på rad

Ullern-gutt gjorde comeback etter kreftsykdommen

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse