ANNONSE
Annonse

Skidronningen gir seg på topp

Marit Bjørgen har gått sitt siste internasjonale renn på topplan. Nå gir Holmenkollen-beboeren seg. Her fra åpningen av en fotoutstilling ved Skimuseet i mars i år. Foto: Fredrik Eckhoff

Marit Bjørgen, som for noen år siden gjorde Holmenkollen-beboer av seg, har gått sitt siste internasjonale renn.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.04.2018 kl 12:23

ANNONSE
Annonse

HOLMENKOLLEN: – Jeg kjenner at jeg ikke har den motivasjonen som trengs for å gi 100 prosent en sesong til, sier Bjørgen til NRK som årsaken til at hun nå gir seg.

Fredag formiddag har flere riksmedier meldt at OL- og skidronningen har tatt avgjørelsen om at nok er nok. Dermed blir NM-øvelsene denne helgen hennes siste renn på toppnivå.

Marit Bjørgen, som bor sammen med samboer Fred Børre Lundberg og sønnen Marius like ovenfor Holmenkoll-anlegget, sikret seg i Pyeongchang i februar de gullmedaljene som skulle til for at hun nå er tidenes beste vinterolympier, med åtte gull, fire sølv og tre bronse. Her viste hun blant annet på den avsluttende tremilen at hun helt til det siste er dronningen i sporet. Da vant hun en av tidenes mest spennende fellesstarter i langrenn, med en fantastisk avslutning.

Bjørgen har i tillegg hele 26 VM-medaljer, og hun trekker frem VM på hjemmebane på Holmenkollen som den største opplevelsen i karrieren.

LES OGSÅ: Bjørgen: – Det største mesterskapet jeg har vært med på

ANNONSE
Annonse