ANNONSE
Annonse

Sekunddrama da Ullern trengte hjelp fra Njård

Njård er ett av to lokale lag som gikk videre til Bring-serien i håndball for jenter 16 år. Foto: Privat

To lokale lag – to ledige plasser i Bring-serien. Utgangspunktet var enkelt: Langhus måtte beseires. Kampene ble tette og dramatiske!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2017 kl 08:23

ANNONSE
Annonse

NJÅRDHALLEN: Det ble en spennende lørdag for både tilskuere og alle tre lag i lørdagens kvalifisering til Bring-serien for jenter 16 i Njårdhallen.

Alle tre lagene møtte hverandre, og de to beste lagene ble kvalifisert til den gjeve serien. Akersposten har fått tilsendt referat fra den dramatiske og spennende dagen i Njårdhallen, og vi bringer den her:

Njård best i nabooppgjøret

Naboene Njård og Ullern møttes i første kamp. Her tok Njård en sterk seier, og kampen endte 25-13 til hjemmelaget.

I andre kamp ble det tett hele veien mellom Ullern og Langhus. Med uavgjort eller tap ville Ullern fått det vanskelig med svak målforskjell på tavla etter første kamp. Lagene fulgte hverandre tett og i kampens siste sekund haddd Langhus ballen i mål, men det var dømt sekundet før. Straffe altså. Her vartet Ullern og Mari Hundstad opp med en sterk redning, og Ullern vant 23-22.

Trengte hjelp fra Njård

Med disse resultatene ble både Ullern og Langhus avhengig av resultatet i dagens siste kamp mellom Njård og Langhus. Vant Langhus her, ville de gå videre, mens Njård i realiteten var sikret og måtte bare unngå stortap og kollaps for ikke å være klare for Bring. Ullern ville gå videre hvis Njård vant eller klarte uavgjort.

Langhus var revansjesugne og jobbet knallhardt. Njård hadde heller ingen planer om å ligge bakpå. Lagene fulgte hverandre tett. Med noen minutter igjen hadde Langhus to mål i ledelse og syntes sikre. Men ballen er ofte rund, og etter høyt tempo og hektisk innspurt fikk Njård en kontring med en nydelig ball av Alexandra Devold til Marie Berg som puttet til 23-23 i kampens siste sekunder.

Uavgjort! Og det til ellevill jubel fra Njård og ikke minst Ullern-jentene som dermed er klare for Bring serien sammen med Njård.

Dermed er begge klubbene i vårt område videre.

– Dette var gøy, sier trener Tvilde. – Vi leverte vel årsbeste mot Ullern. Det var god timing!

Se video av det avgjørende Njård-målet som sendte Ullern til Bring-serien.

Njård

ANNONSE
Annonse