Akersposten Media

Akersposten

– Han er veldig viktig

Imponerende 600 kamper for trener Geir Nordby ble feiret, men nok en gang ble det tap for Røa.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.08.2020 kl 15:21

KOLBOTN: – Det er sikkert mange kamper. Jeg har ikke tenkt så mye over det, men det har i alle fall vært mange gode opplevelser, sier Nordby.

Det finnes mange historier om den fargerike 51-åringen som har klikket med penner, dirigert og testet stemmebåndet fra sidelinjen hos Røa siden 1996.

Men han har også en fin statistikk på sin side med 359 seiere og 91 uavgjort på 600 kamper.

– Det er ikke så gærent, sier han passe beskjedent.

Likevel er fem seriegull, fem cupgull og en kvartfinale i Champions League bra i norsk toppfotball.

– Det har vært fine perioder hvor ting har fungert bra, så det har vært gode opplevelser som jeg kommer til å minnes resten av livet.

– En ting du fortsatt blir husket for er da du løp ut på Ullevål Stadion i bare tangaen etter cupgullet i 2004?

– Det var noe jeg selvfølgelig, litt flåsete, tullet med jentene på den tiden om, og jeg må stå for det jeg sier. Det var jo ganske utenkelig at vi skulle komme til en cupfinale og vinne den. Men jeg måtte bite i det sure eplet, så den tangaen kommer nok til å følge meg resten av livet, sier Røa-treneren med et smil.

1-0 i fleisen etter fem minutter

Men gullfesten som varte fra 2004 til 2012 er foreløpig historie og denne sesongen kommer det til å handle om å overleve i Toppserien.

Etter fire tap på fire kamper og sisteplass på tabellen var egentlig poeng et must borte mot Kolbotn, men bare fem minutter ut i matchen fikk hjemmelaget straffe og Marit Bratberg Lund var sikker da hun satte inn 1-0.

– Det gir jo selvfølgelig usikkerhet etter noen tap og få gode opplevelser, så blir man litt usikker, og det var det som skjedde. Vi var handlingslammet og passive, synes jeg, sier Nordby.

Røa hadde så vidt to skudd på mål de første 45 minuttene og virket ikke å henge helt med, mens Kolbotn gjorde litt som de ville.

Likevel ble det ikke mer enn 1-0 til pause.

– Hva snakket dere om i pausen?

– Vi måtte snu helt om, brette opp ermene, og bare kline til, ellers funker det ikke. Så det responderte jentene godt på.

Mer spill, taklinger og trykk - da kommer også målsjansene.

Nærmest var Oline Brekke Fuglem, men skuddet ble reddet på streken.

– Det var en fin periode. Vi klarte å løfte oss i andre omgang og det var kjempebra, sier Nordby.

Midtveis i omgangen ble Vilde Anett Fjelldal felt og dommer Marit Buhaug Folstad pekte på straffemerket.

Kaptein Katrine Winnem Jørgensen var sikker da hun smelte inn 1-1.

– Jeg prøvde bare å sette den sikkert i hjørnet, så det gikk fint det. Det var viktig der og da, men når vi taper 2-1, så har det ikke så mye å si, sier Jørgensen.

For minuttet før slutt kom Kolbotn til en sjelden mulighet etter hvilen, og Julie Hoff Klæboe var sikker fra 16 meter.

– Vi er igjen litt for utålmodige. Det blir litt sånn når vi må høste erfaring og det håper jeg vi har greid etter denne kampen også, men det er i avgjørende perioder hvor vi må balansere mellom det å være litt brutale samtidig som vi må være både tålmodig og rolig. Det kommer, mener Nordby.

– Hvordan skal dere snu dette nå?

– Vi skal bruke denne kampen veldig godt og så skal vi ta med oss spesielt andre omgangen, og sammenligne hvordan vi opptrer i første- og andre omgang. Vi skal sørge for å få gode økter til uka og så får vi håpe at det skal være nok til å knappe oss opp et lite hakk til, forteller Nordby.

– Han har hatt mye å si

Tilbake til jubileet og mannen med 600 kamper som trener. Han har en høy stjerne hos spillerne.

– Han er veldig viktig og veldig engasjert. Han får ofte det beste ut av laget og spillerne, at spillerne yter maks, sier Winnem Jørgensen.

Hun kom til klubben i 2017 og forteller at Norby har hatt mye å si for utviklingen.

– Han har hatt mye å si der på en veldig positiv måte, forteller Winnem Jørgensen.

Faktaboks

Kolbotn 2 (1)
Røa 1 (0)

Toppserien fotball, kvinner

Sofiemyr stadion

Mål: 1-0 Marit Bratberg Lund (5), 1-1 Katrine Winnem Jørgensen, 2-1 og Julie Hoff Klæboe (89).

Røa: Linn-Mari Nilsen – Frida Berg Lyshoel, Synne Masdal, Kamilla Aabel, Mathilde Hauge Harviken, Oline Brekke Fuglem (76: Sara Alexandra Lilleberg Suphellen), Vilde Gullhaug Birkeli, Katrine Emilie Winnem Jørgensen, Rebecka Wanvik Holum, Hanna Elizabeth Terry, Vilde Anett Fjelldal (90: Tuva Lotte Leschbrandt Espås).

Gule kort: Johanne Fridlund (Kolbotn), Julie Elise Hoff Klæboe (Kolbotn), Vilde Anett Fjelldal (Røa).

Tilskuere: 130

Dommer: Marit Buhaug Folstad (Buvik IL – Fotball)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...