ANNONSE
Annonse

– EM var fantastisk!

Vilde Gullhaug Birkeli. Foto: NFF

Røa og resten av Fotball-Norge fulgte J19 på sin ferd til semifinaleplass under EM i Sveits. Røa Dynamite Girls’ EM-stjerne Vilde Gullhaug Birkeli sparer ikke på de store ordene når hun forteller om sommerens store eventyr i Sveits.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.08.2018 kl 14:33

ANNONSE
Annonse

RØA: Til tross for at finaleplassen glapp på oppløpssiden så er ikke Vilde i tvil – opplevelsene under EM var noe helt for seg selv.

– EM var en fantastisk og minnerik opplevelse, som har gått over alle forventninger.

For selv om det ikke gikk hele veien har Vilde og resten av J19-landslaget mye å se tilbake på. Og det startet bedre enn mange hadde trodd og forventet.

– Vi fikk en drømmestart på sluttspillet. Etter bare to spilte kamper var vi allerede gruppevinnere. Vi slår Spania, regjerende europamestere, og følger opp med seier over Frankrike, som tok oss direkte til semifinalespill.

– Dette er ikke noe man opplever hver dag, og det er vanskelig å sette ord på hva man føler. Det er bare ren glede, understeker Vilde.

Etter to strake seiere ble gruppespillet avsluttet med et 1-3-tap mot arrangørlandet. Uten at det hadde noen betydning for Norges sluttspill. I semifinalen ventet så Tyskland noen dager senere, og til tross for at tyskerne ble for sterke, ser Vilde tilbake på et suksessfullt mesterskap.

– Selv om vi taper semien mot Tyskland, og ikke går hele veien, så har vi god grunn til å være stolte av prestasjonene våre i dette mesterskapet. Det er alltid skuffende å tape, men vi ga alt og vi kan sitte igjen med nye erfaringer, gode minner og masse læring.

I følge Vilde har J19-gjengen vært avgjørende for at utenlandsoppholdet og mesterskapet ble så bra som det ble.

– Vi har et samhold som gjør det både morsomt og lett å tilbringe nesten tre uker sammen. Utenfor banen er vi en sammensveiset gjeng som alltid finner på noe morsomt å gjøre. Vi har shoppet, laget musikkvideoer, spilt kortspill (selvfølgelig med en flau straff), badet masse og fått sett en del av Sveits.

– Jeg er kjempestolt av å være en del av laget og at jeg har fått oppleve EM sammen med en fantastisk gjeng, forteller Vilde avslutningsvis.

ANNONSE
Annonse