ANNONSE
Annonse

– Poengene teller ikke like mye som prestisjen

Readys Peter Haug (t.v.) og Ullerns Christian «Kikkan» Waaler (36) ser frem til storkamp og nabooppgjør i bandy på Bandyens dag lørdag. Foto: Fredrik Eckhoff

Naborivalene Ready og Ullern barker sammen til duell på Bandyens dag lørdag. Her er prestisjen langt viktigere enn poengene!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.01.2018 kl 08:12

ANNONSE
Annonse

GRESSBANEN: Det er på Gressbanen det skjer lørdag 20. januar. Klokken 15 tar hjemmelaget Ready mot naboene Ullern til den tredje siste serierunden. Lagene følger hverandre som skygger på tabellen, der Ullern er på tredje- og Ready på fjerdeplass.

Onsdag kveld vant Ready en viktig kamp mot Drammen (5-4), som ligger på plassen bak dem på tabellen. Ullern knuste samtidig bunnlaget Konnerud hele 12-2. Dermed ligger begge lag godt an til å klare årets første mål: En topp 4-plassering før sluttspillet.

To ulike bandykarrierer

Vi tar en prat med to gode venner, Peter Haug (40) og Christian «Kikkan» Waaler (36), et par dager før lagene skal møtes til kamp lørdag.

Haug har vært Ready-spiller helt siden han gikk på bandyskole på Gressbanen som barn, og inntil i fjor var han kaptein på laget.

– Han er «Mr. Ready,» sier Waaler, som på sin side har vært langt mer flyktig i sin karriere. I mange år har han vært Norges beste spiller, kaptein på landslaget om mange sesonger bak seg i svensk eliteserie, blant annet i Hammarby.

Av norske klubber har han spilt i Røa, Ready, Høvik og Ullern. Før denne sesongen sa han nei til videre landslagsspill og la egentlig kølla på hylla. Men så kriblet det såpass i beina da Ullern kom på banen sist høst, at han valgte å spille en sesong til.

Gode venner, sterke følelser

I Ready spilte de to sammen i tre år, inntil Ready for første gang på nesten 90 år tok NM-gullet i 2015. Derfor kjenner de hverandre godt.

– Vi er gode venner, sier de begge to.

Men lørdag står de på hver sin side av banen, og de legger ikke skjul på at det er noe helt spesielt når naboene møtes.

– Det er mye mer temperatur i kampene mot Ullern. Det har vært hete derbyer mot Ullevål tidligere. Der er det mye historikk med harde kamper, men særlig de siste par årene, etter at noen Ready-spillere byttet til Ullern, er dette blitt de heteste derbyene, sier Peter Haug og fortsetter:

– Det er i denne matchen gutta er mest fokusert. Poengene teller ikke like mye som prestisjen, sier han.

Waaler er helt enig:

– Jeg kjenner veldig på den knivingen, særlig etter at jeg gikk fra Ready. Så med den historikken, kjente jeg også det da jeg spilte i Høvik i fjor og møtte Ready. Men det er en gjensidig respekt mellom Ullern og Ready, og det blir en kul kamp. Man kjenner tydelig energien som er i denne kampen.

At det skulle bli så jevnt på tabellen mellom Ullern og Ready i år, trodde Ready-spilleren Haug ikke før sesongen.

– Vi så ikke på Ullern som en stor fare før sesongen, men så fikk med seg Kikkan, og da ble det helt annerledes, sier han.

– Kikkan er utrolig god, han legger pasninger som ingen andre i norsk bandy, og han går utrolig bra på skøyter. Han er veldig viktig for Ullern.

Spillemessige forskjeller

Til tross for at de på lørdag er «bitre fiender» på banen, kan de gjerne snakke åpent om lagenes styrker og svakheter, og om taktikken foran kampen.

– Vår gameplan? Vi er veltrente, store gutter, og vi kommer til å spille fysisk bandy. Her kommer det til å takles! sier Haug.

– Ja, Ready er godt trent, og de spiller fysisk og har sterk moral. Ullern har mange spillere som er kreative, og vi har jobbet i år med å få opp tøffheten og disiplinen. Det har begynt å komme skikkelig i de siste kampene. Vi må komme opp på samme intensitetsnivå, helst høyere, få satt defensiven, sier Waaler.

– Vi er veldig bevisste på at det er Ready vi møter og at det blir tøft. Vi må komme opp på det mentale nivået, være tilstede der og da, sier han.

Hvem vinner?

I tilsvarende møte på Ullernbanen før jul endte det 4-4, så det ligger absolutt an til en tøff batalje.

– Hva tror dere om kampen lørdag? Hvem vinner?

– Jeg trives godt på Gressbanen og har gode følelser derfra, men jeg tror Ready føler seg sterke hjemme. Jeg ser for meg at det blir en spennende og bra kamp, sier Waaler, som ikke vil ut med noe mer konkret tips om utfallet.

Readys Haug er klar på at Ready går for seier på hjemmebane.

– Vi kommer til å spille fysisk og hardt, for det er det mange av Ullern-spillere som ikke liker. Det kommer til å bli hett, sier han. – Den eneste spilleren vi egentlig er bekymret for, er Kikkan!

Litt usikker

Og nettopp Christian «Kikkan» Waaler er et usikkerhetsmoment. Han er nemlig ikke helt sikker på at han er klar for kamp lørdag, etter at han fikk en bandyball i øyet i kamp mot Ullevål tidlig i januar.

– Jeg må se an litt hva jeg gjør. Jeg fikk en klarering rett i øyeeplet og har ikke vært på is siden det. Jeg får prøve meg på is, så får vi se, sier han.

En negativ nyhet hos Ready er at den sentrale spilleren Felix Ljungberg er skadet og ute av drift.

Uansett, det kommer til å bli en tøff kamp mellom naborivalene Ready og Ullern lørdag på Gressbanen klokken. Det er lov å møte opp og se på!

Bandyens Dag

Gressbanen, lørdag 20. januar:

Velkommen til en bandyens festdag!
Lørdag 20 januar blir en fantastisk dag full med god bandy da både dame- og herrelaget spiller lokalderby mot Stabæk på damesiden og Ullern på herresiden.
Under kampene og mellom kampene kommer vi til å ha live-musikk fra The Bon Vivants, og vi runder av dagen med after bandy på Readyhuset på kvelden!
Inviter venner og bekjente og bli med på årets store bandyfest!

Kl. 11.30 Ready - Stabæk - Eliteserien Damer
Kl .15.00 Ready - Ullern – Eliteserien Herrer
Kl. 17.30 Ready - Hauger/Haslum – Smågutt
Kl. 19.00 After Bandy

Kilde: Ready bandy

Les også:

Avslag på søskenprioritering ved barnehageopptak skaper full forvirring
Jentebandy på fremmarsj

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse