ANNONSE
Annonse

Slik blir Ullern IFs nye flerbrukshall

Slik blir fasaden mot banen. Hallen skal stå ferdig i 2019. Arkitekter er Dyrvik Arkitekter AS. Illustrasjon: 3D Studio prins

Slik blir den nye flerbrukshallen på Ullernbanen. Leder i Ullern IF, Svein Storjord, er lutter smil om dagen når han kan presentere illustrasjonen som viser en drøm han og hele Ullern IF har båret på svært lenge.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.04.2018 kl 11:13

ANNONSE
Annonse

ULLERNBANEN: Hele Ullern IF er superfornøyd, spente og ser frem til prosjektet som i tillegg til hallen også samler hele Ullern på Sletta. Dette gir også garderober til fotball og bandy, samt klubbhusfasiliteter, sier Svein Storjord til Akersposten.

Start til høsten

– Og fremdriftsplanen?

– Oppstart i september er så sikker den kan bli, før spaden er i jorda og alt tilsier at det er ferdig i løpet av 2019. Dette vet vi selvsagt ikke endelig før kontrakten er inngått, men dette er våre, og så langt vi forstår også kommunens, forventninger, sier Storjord.

Saken fortsetter under bildet.

Svein Storjord, styreleder i Ullern IF.

Slik blir nye Ullernbanen

De gamle garderobebyggene med klubbhus, blir stående på Ullernbanen inntil videre. At fasilitetene og bygningene er gamle, forteller de nylig omtalte kloakkavløpsproblemene sitt tydelige språk om.

Avløpsrøret har kollapset, og det må legges nytt. Det betyr at man må grave en ny grøft – egentlig tvers over kunstisbanen, men det vil i så fall ødelegge den. Hvordan dette løses, er fremdeles uklart, men hele anlegget bærer preg av slitasje – og behovet for noe nytt for en av Oslos aller største idrettsforeninger er åpenbar.

Tribunen blir borte når den nye hallen kommer, men gjenoppbygges på andre siden. Svein Storjord sier videre:

Saken fortsetter under bildet.

Her skal hallen ligge.

– Det har vært en lang prosess å få dette til. Vi har lenge drevet en intens kamp for å få politikere til å forstå at hallkapasiteten i Oslo – ja, idrettsanlegg generelt, er altfor dårlig. Vi ligger på bunn-nivå her i landet – og ingen er dårligere stilt enn Oslo vest, sier den driftige lederen i Ullern IF.

Prislappen for den nye hallen skal ligge på cirka 165 millioner kroner og vil altså etter planen stå ferdig i løpet av 2019.

Les også: Byggestart til høsten for Ullerns nye idrettshall

Kloakken kom i retur på Ullernbanen

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse