ANNONSE
Annonse

Lærerne slo tilbake!

Lærerne mente at det var helt uvanlig at de slo elevene i den årlige kampen på Grindbakken. Så stemningen var god etter seieren var i boks! Foto: Fredrik Eckhoff

– Vi pleier å bli knust, sa en av lærerne, etter en overbevisende forestilling mot et hardt kjempende jentelag fra 6a på Grindbakken skole. Denne gang var de eldste eldst, også blant gutta.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.08.2016 kl 14:34

ANNONSE
Annonse

GRINDBAKKEN: De årlige kampene mellom skolens beste jente- og guttelag og lærerne i fotball ble onsdag spilt for fulle tribuner på Grindbakken stadion. Dette er en fast tradisjon, som egentlig skal gå av stabelen i juni. Men på grunn av ombyggingen av Grindbakken skole, som gjorde at de eldste klassene har vært i eksil på Bjørnsletta, var kampene flyttet til august.

Med Champions League-hymnen over anlegget stilte lagene opp til kamp.


De to elevlagene var altså allerede vinnere, og de så det som en artig bonus å få bryne seg på lærerne – med alle skolens elever og en rekke lærere som meget entusiastiske tilskuere på tribunen. Med inngang til Champions League-hymnen over høyttaleranlegget var rammen satt.

– Det er lov å klappe og bråke! sa arrangementsansvarlig Eivind Løwig til elevene, og han fikk god respons!

Jevn før pause

Damene, lærerne altså, viste raskt at det var opptil flere på laget som hadde behandlet en fotball tidligere. De tok raskt initiativet i kampen, og hadde flere gode muligheter. Utover i første omgang jevnet det seg imidlertid ut, og vi kunne ane at fotrappe jenter fra 6A, som har flere Try-spillere på laget, hadde et lite håp om å både score og stikke av med pokalen.

Fullsatt og stor stemning på Grindbakken stadion.


Så holdt det seg også målløst til pause, og dommeren måtte bort til Løwig og sjekke om det var planlagt straffekonk eller sudden death om det skulle stå uavgjort til full tid.

Men det skulle vise seg aldri å bli aktuelt, for midt i andre omgang satte lærerne inn støtet. Tre raske mål avgjorde kampen, og da dommeren blåste av, var det blide lærere som kunne juble over noe de mente var langt fra vanlig, nemlig seier over elevene!

– Dette var bedre enn forventet, sa Vivian Saga, som mente at de hadde vært veldig usikre på hvordan dette kom til å gå.

Gutta hadde ballen mye og viste mye god teknikk, men det var tøft mot store mannfolk på lærerlaget, som tok oppgaven seriøst.


– Vi pleier å bli knust, sa en av de andre på laget.

Blant jentene var det slett ingen sure miner etter kampen. De var skjønt enige om at det var en tøff kamp.

– De var store og sterke. Vi hadde et håp, men det viktigste var ikke å vinne, sa Cecilia i 6A, og de andre nikket.

– Nå tror vi guttene klarer det! sa en av de andre.

Tøff start for gutta også

Også blant gutta var flertallet av draktene fra Try, mens lærerne stilte som et rent Lyn-lag. I forkant av kampen forsøkte et par av lærerne å vinne litt ekstra støtte blant publikum ved å lage litt show, men det skulle vise seg utover i kampen at majoriteten på tribunen tross alt ønsket at "underdogs'ene" skulle klare dette.

Lagene klare for kamp.


– En knallhard kamp, kommenterte Eivind Løwig, og det har han rett i. Begge lag gikk knallhardt til verks, og det var noen taklinger i åpningen som det luktet svidd av. Dommeren var nære ved å blåse et par ganger da elevene lå strødd på kunstgresset.

Men det er lov å gi alt, og helt mot slutten av første omgang måtte gutta resignere og slippe inn to kjappe mål.

Etter pause fikk gutta igjen blod på tann og klarte også å score et mål, men det ble til slutt tap med 1-3. De mannlige lærerne fulgte opp den solide innsatsen til sine kvinnelige kolleger på Grindbakken denne ettermiddagen.

Men, som spillerne var enige om: Det var ikke viktigst å vinne denne dagen. Det viktigste var å spille artige fotballkamper på et fullsatt Grindbakken stadion.

Grindbakken skole er utvidet til dette skoleåret.

LES OGSÅ: Ikke gå i denne fella!

Lager snuplass i hagen til de eldre

Hjernerystelse og ødelagte tenner etter påkjørsel av syklist

Naboer reagerer på massivt kontorkompleks på Hoff

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse