ANNONSE
Annonse

– I dag blir det ikke skummelt i Kollen

Enorme mengder med folk skulle samme vei lørdag kveld. Det skapte panikk, trengsel og flere skadete personer. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Til tross for kaoset og flere skadete mennesker etter arrangementene i Holmenkollen lørdag, mener politiet at det er trygt å ta turen til nasjonalanlegget søndag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2018 kl 11:17

ANNONSE
Annonse

HOLMENKOLLEN: Lørdag ble en kvinne alvorlig skadet av strøm i skinnegangen ved Voksenlia stasjon, og syv andre personer skal også ha blitt skadet.

Rundt 100.000 mennesker som besøkte Holmenkollen Skifestival, skulle hjem, og det ble kaotiske tilstander. Det var trangt, og folk besvimte.

Til VG sier politiets operasjonssentrals Tor Grøttum at det er ventet helt andre tilstander søndag.

– Det er ventet mindre folk på stadion og på anlegget. Det er to helt forskjellige dager, det er mindre fyll og vi er godt forberedt, sier Grøttum.

Samtidig har politiet styrket bemanningen.

– I dag blir det ikke skummelt i Kollen. Vi anbefaler og oppfordrer folk til å ta turen. Der er det sikkert, det kan jeg garantere, sier han til VG.

Han opplyser også at det blir en gjennomgang av rutinene, og at det skal tas grep slik at det som skjedde lørdag, ikke skal skje igjen.

– Situasjoner ute av kontroll

Emilie Nordskar, kommunikasjonssjef i Holmenkollen Skifestival, sier til NRK like før klokken 11 søndag at de hadde anslått rundt 100.000 mennesker til Holmenkollen i helgen totalt sett.

– Tall viser at det kan ha vært så mange som 100.000 her bare i går, sier Nordskar. – Og så mange mennesker har vi aldri opplevd før.

– Kombinert med en del alkohol på de som står ute i marka, så oppsto det situasjoner som kom ut av kontroll, sier hun.

Hun sier at de ikke var forberedt på oppførselen til en del mennesker, at en del av publikum ikke fulgte politiets råd.

Hun sier også til NRK1 at det kommer til å sette seg med politiet og andre myndigheter og evaluere.

Blanke ark

T-banen Sporveien har tidlig søndag lagt ut blant annet følgende meldinger på Twitter: «God søndag morgen! vi starter med blanke ark og ønsker dere en god tur med oss på T-banen.»

De skriver også: «Ny dag ! Vi må minne om at all ferdsel i sporet er forbudt. Det er forbundet med stor fare å bevege seg i t-banesporet.»

Her er programmet

LES OGSÅ: Falt under t-banevogn på Voksenlia etter Kollen-kaos

ANNONSE
Annonse