ANNONSE
Annonse

Her skal det settes bakkerekorder søndag!

Bakken er klar, både den store og den lille, til søndagen i Kollen.

500 barn setter utfor i Holmenkollen i Minikollen, et uoffisielt verdensmesterskap i minihopp.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2018 kl 18:46

ANNONSE
Annonse

HOLMENKOLLEN: Holmenkollsøndagen er for mange synonymt med familieopplevelser og store idrettsøyeblikk. Barn i alle aldre lar seg begeistre og imponere av modige skihoppere som setter utfor hoppkanten.

– I år vil vi i OBOS gi også barna en forsmak på hva et litt annerledes hopprenn kan gi av idrettsglede, sier Hege Asplund i OBOS.

Fire tonn med is gjenskapes nå til en miniversjon av Holmenkollen, en passende hyllest til Norges mest besøkte turistattraksjon og verdens mest kjente hoppbakke. Retro-leketøyet skihopperen hentes frem fra nostalgien og aerodynamikk-ekspert Nima Shahinian lager en 2018-versjon som skal sette bakkerekord etter bakkerekord i Minikollen.

– Hoppmannen er vel det leketøyet flest i min generasjon husker fra barndommen, så det er utrolig kult å lage en ekstremversjon som er skapt for å fly langt, sier Shahinian, som også er kjent for å stå bak prosjektet med verdens raskeste rattkjelke.

Saken fortsetter under bildet.

– Utrolig kult å lage en ekstremversjon som er skapt for å fly langt, sier Nima Shahinian.

Morsom arena

Under Holmenkollsøndagen inviterer OBOS barn mellom fem og 12 år til å sette hver sin hoppmann utfor bakken, som til tross for at den er i miniatyr fortsatt vil oppleves som stor for de aller minste med sine 8 meter fra hopptårnet til unnarennet.

– OBOS bidrar til at Holmenkollen blir den folkefesten hele Norge gleder seg til, etter et fantastisk OL. For oss er det viktig å skape en morsom og positiv arena også for de minste, og denne hoppkonkurransen er med på å forsterke akkurat det, sier Kristin Vestgren Sæterøy, daglig leder i Holmenkollen Skifestival AS.

Alle barna får diplom på at de har hoppet i Kollen og skihopperen de selv satte utfor med. Dagens tre lengste hoppere får pokaler, og vinneren stikker av med neste generasjons hoppmann. Påmeldingen skjer på stedet etter først-til-mølla prinsippet. Det er et begrenset antall deltagere. Barna får utlevert startnummer og hver sin skihopper.

Laget av robot

Isskulptørene som står bak Norges første Holmenkollen-replika i is, Elisabeth Kristensen og Thomas Orderud, har vunnet mange priser i internasjonale konkurranser, og gleder seg til Holmenkollsøndagen.

– Dette er ekte naturis som har blitt høstet fra Hemnessjøen i Trøgstad, og tre mann har jobbet i over en uke med å gjenskape en så nøyaktig kopi som mulig av det ikoniske nasjonalsymbolet. Sporet er laget av verdens eneste robotarm som er satt opp til å jobbe permanent med is. Vi gleder oss til å se den bli tatt i bruk av store og små.

INTERESSERT I Holmenkollen Skifestival i helgen? Her er programmet!

LES OGSÅ: Frykter forurensning fra dumpet snø

ANNONSE
Annonse